TomTom laat winst zien maar geeft wel een omzetwaarschuwing

TomTom heeft vandaag haar financiele cijfers gepresenteerd en daaruit kwam een mooie winst naar voren. Wel heeft het bedrijf voor volgend jaar een omzetwaarschuwing afgegeven.

TomTom maakte dinsdag bekend in het afgelopen kwartaal een nettowinst te hebben geboekt van 58 miljoen euro. Dat is 6 miljoen meer dan in het tweede kwartaal. Analisten rekenden in doorsnee op een winstdaling. Het bedrijfsresultaat van 92 miljoen euro overtrof eveneens de gemiddelde verwachting. TomTom verwacht voor het gehele boekjaar een omzet tussen de 1,75 miljard en 1,85 miljard euro. Eerder ging de onderneming uit van een jaaromzet tussen de 1,95 miljard en 2,15 miljard euro. De omzet in het derde kwartaal bedroeg 429 miljoen euro, tegen 453 miljoen euro een kwartaal eerder.

TomTom was meer optimistisch over 2008 dan nu kan worden gepresenteerd. CEO Harold Goddijn stelde live op rtlz.nl dat “TomTom nog steeds groeit. 40% jaar op jaar zijn natuurlijk prachtige cijfers”. “Er is veel activiteit op de winkelvloer, mensen gaan niet meer terug naar papieren kaarten.” “We hebben prima vooruitgang geboekt in de autoindustrie, bijvoorbeeld onze deal met Renault maakt ons minder afhankelijk van de particulierenmarkt.” “Services worden steeds belangrijker. Onze file-informatie gaat volgende maand live in Engeland en Duitsland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters