TomTom laat winst zien maar geeft wel een omzetwaarschuwing

TomTom heeft vandaag haar financiele cijfers gepresenteerd en daaruit kwam een mooie winst naar voren. Wel heeft het bedrijf voor volgend jaar een omzetwaarschuwing afgegeven.

TomTom maakte dinsdag bekend in het afgelopen kwartaal een nettowinst te hebben geboekt van 58 miljoen euro. Dat is 6 miljoen meer dan in het tweede kwartaal. Analisten rekenden in doorsnee op een winstdaling. Het bedrijfsresultaat van 92 miljoen euro overtrof eveneens de gemiddelde verwachting. TomTom verwacht voor het gehele boekjaar een omzet tussen de 1,75 miljard en 1,85 miljard euro. Eerder ging de onderneming uit van een jaaromzet tussen de 1,95 miljard en 2,15 miljard euro. De omzet in het derde kwartaal bedroeg 429 miljoen euro, tegen 453 miljoen euro een kwartaal eerder.

TomTom was meer optimistisch over 2008 dan nu kan worden gepresenteerd. CEO Harold Goddijn stelde live op rtlz.nl dat “TomTom nog steeds groeit. 40% jaar op jaar zijn natuurlijk prachtige cijfers”. “Er is veel activiteit op de winkelvloer, mensen gaan niet meer terug naar papieren kaarten.” “We hebben prima vooruitgang geboekt in de autoindustrie, bijvoorbeeld onze deal met Renault maakt ons minder afhankelijk van de particulierenmarkt.” “Services worden steeds belangrijker. Onze file-informatie gaat volgende maand live in Engeland en Duitsland.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters