TomTom laat winst zien maar geeft wel een omzetwaarschuwing

TomTom heeft vandaag haar financiele cijfers gepresenteerd en daaruit kwam een mooie winst naar voren. Wel heeft het bedrijf voor volgend jaar een omzetwaarschuwing afgegeven.

TomTom maakte dinsdag bekend in het afgelopen kwartaal een nettowinst te hebben geboekt van 58 miljoen euro. Dat is 6 miljoen meer dan in het tweede kwartaal. Analisten rekenden in doorsnee op een winstdaling. Het bedrijfsresultaat van 92 miljoen euro overtrof eveneens de gemiddelde verwachting. TomTom verwacht voor het gehele boekjaar een omzet tussen de 1,75 miljard en 1,85 miljard euro. Eerder ging de onderneming uit van een jaaromzet tussen de 1,95 miljard en 2,15 miljard euro. De omzet in het derde kwartaal bedroeg 429 miljoen euro, tegen 453 miljoen euro een kwartaal eerder.

TomTom was meer optimistisch over 2008 dan nu kan worden gepresenteerd. CEO Harold Goddijn stelde live op rtlz.nl dat “TomTom nog steeds groeit. 40% jaar op jaar zijn natuurlijk prachtige cijfers”. “Er is veel activiteit op de winkelvloer, mensen gaan niet meer terug naar papieren kaarten.” “We hebben prima vooruitgang geboekt in de autoindustrie, bijvoorbeeld onze deal met Renault maakt ons minder afhankelijk van de particulierenmarkt.” “Services worden steeds belangrijker. Onze file-informatie gaat volgende maand live in Engeland en Duitsland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters