TomTom lanceert nog deze maand iPad-app; Android-app is ook onderweg

TomTom heeft tijdens de IFA-beurs laten weten dat het bedrijf binnenkort een iPad-applicatie zal gaan uitbrengen. Daarnaast is de fabrikant hard bezig om de Android-applicatie klaar te stomen voor smartphones.

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn wist Wouter Glaser, PR manager Benelux en Zuid Afrika bij TomTom, bekend te maken dat TomTom binnen drie weken met een iPad-applicatie zal komen van haar navigatie-software. Volgens Glaser zal de applicatie gratis beschikbaar zijn voor iedereen die al de iPhone variant heeft aangekocht via de App Store van Apple.

De applicatie is geoptimaliseerd voor het grote scherm van de iPad. Zo kan er meer informatie worden weergegeven op het scherm zoals file-informatie, tijd afstand, snelheid en flitspalen. Daarnaast zullen alle live-diensten van TomTom in de applicatie verwerkt zitten en ook het aanschaffen van HD-traffic behoort tot de optie. De applicatie zal vanaf versie 1.9 ondersteuning gaan bieden aan de iPad en zal eind deze maand ingediend worden bij de App Store van Apple.

Glaser wist ook te bevestigen dat TomTom momenteel bezig is met een Android-versie van haar software. Tot nog toe was daar veel onduidelijkheid over aangezien een manager van het bedrijf dit eerder al gezegd had, maar het later weer ontkend werd. Desondanks laat Glaser weten dat de producent druk bezig is met het Android OS. Hij kon nog niet aangeven wanneer de applicatie voor Android uit zal gaan komen.

<embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=28505229" type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="300"></embed>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. droid -

  ff telefoontje met spb de degelijke goede versie zonder m volledig aan te passen blijft aanmelden bij market dan ziet ie dat je m niet gekocht hebt en blokkeert meteen

  dus t is mogelijk

 2. ekocwn -

  Tomtom komt niet omdat andriod versie makelijk te kraken is zonder zogenaamde jailbrake… ze kunnen geen goeie beveiliging vinden. veel mensen denke Tomtom is traag maar neej ze kunnen het gwn niet goed beveiligen en dan kunnen ze geen geld verdienen. bij windows phone mobiel 6 was hij binnen 1 dag gekraakt. appel verdienen ze geld snapen jullie nu waarom Tomtom nog geen andriod versie hebben

 3. Maarten -

  Ik heb zowel Navigon als sygic vrij intensief geprobeerd op mijn HTC desire android, maar wat betreft stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid staan ze allebei mijlenver van TomTom vandaan.
  Navigon heeft een bediening die zo ongeveer haaks staat op die van de rest van de telefoon, en de navigatie is lang niet zo solide als mijn TomTom, en Sygic is nog veel erger. Hij stuurt me regelmatig faliekant de verkeerde kant op, en het is niet mogelijk om te schakelen tussen programma's als ik Sygic gebruik. Dan loopt Sygic namelijk vast. Er zitten een hoop bugs in Sygic, en ik vind het ongelooflijk dat zij dit programma voor zoveel geld durven verkopen.
  Om kort te gaan, Ik smacht naar TomTom voor android.

 4. Wilma -

  Als ze verstandig zijn, zorgen ze dat het ook op de minder snelle toestellen met minder geheugen soepel werkt. Sygic werkt wel redelijk, maar m'n hele telefoon wordt er traag van en zo enorm slecht is die niet (met 512 RAM en 1GHz CPU). Als ze dat voor elkaar krijgen, heb je grote kans dat ik toch op de tomtom-app overstap

 5. revorda -

  Voor MINDER geld levert Sygic een prima product dat
  in goede samenwerking met de gebruikers iedere dag beter wordt en een rijk scala aan kaarten levert.
  Onbegrijpelijk dat een marktleider als Tomtom zo TRAAG reageert op veranderde omstandigheden. Android is inmiddels een grote "speler" geworden voor smartphones maar Tomtom heeft er nog niets voor !

 6. gwystyl2 -

  Volgens mij roepen ze al twee jaar dat de Android versie er binnenkort aankomt. Inmiddels hebben de concurrenten niet stilgezeten, en hebben vooral Sygic en Navigon gewoon goede navigatie voor Android.
  Gratis (online) navigatie als Google maps navigatie en Waze voldoen in Nederland ook prima.
  Ik ben benieuwd of Tomtom een Android-versie kan maken die net zo snel is als de windows mobile versie. Dat is namelijk een punt waar nog wel wat op te winnen is (voor compatibiliteit met mid-range toestellen)

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters