TomTom lanceert nog deze maand iPad-app; Android-app is ook onderweg

TomTom heeft tijdens de IFA-beurs laten weten dat het bedrijf binnenkort een iPad-applicatie zal gaan uitbrengen. Daarnaast is de fabrikant hard bezig om de Android-applicatie klaar te stomen voor smartphones.

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn wist Wouter Glaser, PR manager Benelux en Zuid Afrika bij TomTom, bekend te maken dat TomTom binnen drie weken met een iPad-applicatie zal komen van haar navigatie-software. Volgens Glaser zal de applicatie gratis beschikbaar zijn voor iedereen die al de iPhone variant heeft aangekocht via de App Store van Apple.

De applicatie is geoptimaliseerd voor het grote scherm van de iPad. Zo kan er meer informatie worden weergegeven op het scherm zoals file-informatie, tijd afstand, snelheid en flitspalen. Daarnaast zullen alle live-diensten van TomTom in de applicatie verwerkt zitten en ook het aanschaffen van HD-traffic behoort tot de optie. De applicatie zal vanaf versie 1.9 ondersteuning gaan bieden aan de iPad en zal eind deze maand ingediend worden bij de App Store van Apple.

Glaser wist ook te bevestigen dat TomTom momenteel bezig is met een Android-versie van haar software. Tot nog toe was daar veel onduidelijkheid over aangezien een manager van het bedrijf dit eerder al gezegd had, maar het later weer ontkend werd. Desondanks laat Glaser weten dat de producent druk bezig is met het Android OS. Hij kon nog niet aangeven wanneer de applicatie voor Android uit zal gaan komen.

<embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=28505229" type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="300"></embed>

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters