TomTom Mobile 6 werkt met interne GPS van Nokia N82 en N95!

Zojuist is een gehackte versie van TomTom Mobile 6 op het internet verschenen die overweg kan met de interne GPS-module van de Nokia N95 en N82.

De TomTom-versie circuleert inmiddels veelvuldig op het net, het gaat hier om een gehackte 6.020-versie voor Symbian S60. Inmiddels hebben we zelf de proef op de som genomen en het geprobeerd op een nieuwe Nokia N82 en wij kunnen bevestigen dat dit werkt, zie plaatjes van ons hieronder. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de software werkt op een Nokia N95.

Het werkt als volgt: de gehackte TomTom-versie wordt geïnstalleerd samen met een programma dat het interne GPS-signaal spooft naar een extern GPS-signaal. Hierdoor denkt TomTom dat hij verbonden is met een externe GPS=ontvanger en daaruit het signaal ophaalt. De navigatie werkt hierdoor perfect en accuraat. Je moet zelf alleen wel even op het net zoeken voor de juiste versie.

Test op Nokia N82
Na installatie van drie bestanden (gps device toevoeg programma, gps spoofer en tomtom patch) is het als eerste noodzakelijk een “fake” gps-apparaat toe te voegen. Dit gaat via het programma “bt”. Na uitvoeren van het programma verschijnt de melding “Added device”. Kijken we vervolgens bij de bluetooth apparaten dan staat daar een “BiNPDA GPS” apparaat vermeld.

TomTom met interne Nokia GPS

 

TomTom met interne Nokia GPS

 

TomTom met interne Nokia GPS

 

Na het toevoegen van het virtuele GPS-apparaat starten we GPSd. Dit programma koppelt de GPS-informatie van de interne GPS-ontvanger aan de virtuele bluetooth GPS. Na het opstarten van het programma verschijnt al snel de positie-informatie. Bij het testen bleek dat het belangrijk is dat het programma actief blijft onder het gebruik van TomTom.

TomTom met interne Nokia GPS TomTom met interne Nokia GPS 

Na het starten van GPSd kwam het spannende moment of TomTom inderdaad werkt met de interne GPS-ontvanger. Belangrijk is om in TomTom eerst de GPS goed in te stellen. Bij de GPS-instellingen moet men kiezen voor “Andere Bluetooth GPS-ontvanger”. Hierna moet de GPS-ontvanger worden geselecteerd (BiNPDA GPS). Na het selecteren duurde het slechts enkele seconde en onze N82 had de positie gelokaliseerd.

TomTom met interne Nokia GPS TomTom met interne Nokia GPS 
TomTom met interne Nokia GPS TomTom met interne Nokia GPS 

Aan de patch zit een nadeel, voordat je TomTom start moet je telkens GPSd starten en actief laten. Ook moet je in TomTom iedere keer de GPS opnieuw instellen.

Uit onze eigen test is gebleken dat de patch/hack goed werkt op een N82. Aangezien we met zekerheid kunnen zeggen dat de patch/hack legaal is hebben we besloten de bestanden als download aan te bieden. Het blijft nog altijd noodzakelijk om TomTom zelf te kopen en de kaarten te kopen en te activeren.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters