TomTom neemt bestuurder van concurrent Nokia over

TomTom heeft bekend gemaakt dat het de bestuurder Charles Davies heeft aangetrokken. Davies was eerder verantwoordelijk als technologie-adviseur binnen Nokia.

Charles Davies

TomTom heeft een nieuwe manager aangetrokken van haar concurrent Nokia. Charles Davies was tot voor kort verantwoordelijk binnen voor de strategie van haar R&D. Davies heeft een grote naam voor zich weten te maken de afgelopen jaren aangezien hij voor Nokia bij de chipontwerper Psion silicon architect werkte. Ook was Davies een tijd CTO van het Symbian OS binnen Nokia. Toen het bedrijf Psion opdoekte ging het grootste gedeelte van de staf over naar TomTom en nu voegt ook Davies zich tot deze staf toe.

Onduidelijk is nog waar Davies precies verantwoordelijk voor zal gaan worden binnen TomTom. Het lijkt erop dat hij wederom ergens een manager in de R&D tak zal gaan worden. Bestuursvoorzitter Harold Goddijn toonde zich in een verklaring blij met de komst van Davies en heeft het volgende over zijn positie te melden: ”Zijn pioniersblik en inzicht in innovatieve technologische oplossingen stellen ons in staat de snelheid om nieuwe producten op de markt te brengen te vergroten.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters