TomTom neemt topdesigner Apple over

TomTom heeft Ken McAlpine, voormalig directeur van productontwikkeling bij Apple weten binnen te halen. Hij was bij Apple onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone, iPod Touch, de MacMini en AppleTV.

Als senior vice president productdesign wordt het Apple-talent bij TomTom verantwoordelijk voor productontwikkeling en gebruiksvriendelijkheid van de draagbare navigatiesystemen. Eén van zijn taken is het verzorgen van een consistente gebruikerservaring bij alle TomTom-platforms.

Met 27 jaar ervaring in productdesign voor de consument verlegt McAlpine nu zijn werkplek van de Apple-vestiging in Cupertino, Californië naar het kantoor van TomTom. Volgens Harold Goddijn, CEO van TomTom hoopt het bedrijf met de aantrekking van McAlpine te profiteren van zijn deskundigheid en ervaring.

Corinne Vigreux, één van de mede-oprichters van TomTom, vindt geen nieuw emplooi, maar weet wel promotie te maken. Zij wordt in haar nieuwe rol als managing directeur verantwoordelijk voor onder meer de retailactiviteiten, sales, marketing en hr.

En er vindt nog een verandering plaats in de managementstructuur. Alex Batchelor word de nieuwe executive vice president marketing. Hij was eerder verantwoordelijk voor merken als Orange en Unilever. Tot voor kort werkt hij als marketingdirecteur bij Royal Mail Group.

Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters