TomTom neemt topdesigner Apple over

TomTom heeft Ken McAlpine, voormalig directeur van productontwikkeling bij Apple weten binnen te halen. Hij was bij Apple onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone, iPod Touch, de MacMini en AppleTV.

Als senior vice president productdesign wordt het Apple-talent bij TomTom verantwoordelijk voor productontwikkeling en gebruiksvriendelijkheid van de draagbare navigatiesystemen. Eén van zijn taken is het verzorgen van een consistente gebruikerservaring bij alle TomTom-platforms.

Met 27 jaar ervaring in productdesign voor de consument verlegt McAlpine nu zijn werkplek van de Apple-vestiging in Cupertino, Californië naar het kantoor van TomTom. Volgens Harold Goddijn, CEO van TomTom hoopt het bedrijf met de aantrekking van McAlpine te profiteren van zijn deskundigheid en ervaring.

Corinne Vigreux, één van de mede-oprichters van TomTom, vindt geen nieuw emplooi, maar weet wel promotie te maken. Zij wordt in haar nieuwe rol als managing directeur verantwoordelijk voor onder meer de retailactiviteiten, sales, marketing en hr.

En er vindt nog een verandering plaats in de managementstructuur. Alex Batchelor word de nieuwe executive vice president marketing. Hij was eerder verantwoordelijk voor merken als Orange en Unilever. Tot voor kort werkt hij als marketingdirecteur bij Royal Mail Group.

Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters