Tomtom noteert opnieuw fors hogere winst

Tomtom heeft zich goed kunnen herstellen van een slecht eerste kwartaal. In het tweede kwartaal van het boekjaar steeg de nettowinst naar 52 miljoen euro, waar de navigatiefabrikant in de voorgaande drie maanden slechts 7 miljoen verdiende.

De kwartaalomzet van Tomtom kwam uit op 453 miljoen euro. De groei van 72 procent werd deels veroorzaakt door de overname van Tele Atlas: in de cijfers over de laatste maand van het kwartaal zijn de resultaten van de ingelijfde kaartenmaker meegeteld. De omzet steeg verder omdat navigatieapparatuur duurder werd: de gemiddelde verkoopprijs steeg met 12 procent tot 131 euro. In totaal wist Tomtom de afgelopen zes maanden 3,1 miljoen navigatiekastjes te verkopen.

Met de gunstige kwartaalcijfers weet Tomtom zich te herstellen van een slecht eerste kwartaal. Vooral de nieuwe modellen van zijn navigatieapparatuur zouden het goed doen, maar ook de aanvullende diensten blijken aan te slaan: “De vraag bij consumenten naar onze producten en diensten is onder lastige macro-economische omstandigheden overeind gebleven”, aldus bestuursvoorzitter Harold Goddijn tegenover de Telegraaf.

Het Nederlandse bedrijf zegt een solide basis te hebben voor de tweede helft van 2008 en handhaaft zijn verwachting dat het op een omzet van 1,95 tot 2,15 miljard euro zal uitkomen. De winstmarge wordt door Tomtom op 20 tot 25 procent ingeschat. Tevens denkt het bedrijf dat het dit jaar minstens 15 miljoen navigatiesystemen kan verkopen.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters