Tomtom noteert opnieuw fors hogere winst

Tomtom heeft zich goed kunnen herstellen van een slecht eerste kwartaal. In het tweede kwartaal van het boekjaar steeg de nettowinst naar 52 miljoen euro, waar de navigatiefabrikant in de voorgaande drie maanden slechts 7 miljoen verdiende.

De kwartaalomzet van Tomtom kwam uit op 453 miljoen euro. De groei van 72 procent werd deels veroorzaakt door de overname van Tele Atlas: in de cijfers over de laatste maand van het kwartaal zijn de resultaten van de ingelijfde kaartenmaker meegeteld. De omzet steeg verder omdat navigatieapparatuur duurder werd: de gemiddelde verkoopprijs steeg met 12 procent tot 131 euro. In totaal wist Tomtom de afgelopen zes maanden 3,1 miljoen navigatiekastjes te verkopen.

Met de gunstige kwartaalcijfers weet Tomtom zich te herstellen van een slecht eerste kwartaal. Vooral de nieuwe modellen van zijn navigatieapparatuur zouden het goed doen, maar ook de aanvullende diensten blijken aan te slaan: “De vraag bij consumenten naar onze producten en diensten is onder lastige macro-economische omstandigheden overeind gebleven”, aldus bestuursvoorzitter Harold Goddijn tegenover de Telegraaf.

Het Nederlandse bedrijf zegt een solide basis te hebben voor de tweede helft van 2008 en handhaaft zijn verwachting dat het op een omzet van 1,95 tot 2,15 miljard euro zal uitkomen. De winstmarge wordt door Tomtom op 20 tot 25 procent ingeschat. Tevens denkt het bedrijf dat het dit jaar minstens 15 miljoen navigatiesystemen kan verkopen.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters