'TomTom stelt zijn navigatiesoftware voor de iPhone uit'

Volgens een Duitse site zou TomTom zijn software voor de iPhone met minimaal drie maanden hebben uitgesteld. Onduidelijk is nog waarom de introductie eventueel uitgesteld zou zijn, TomTom heeft nog niet gereageerd op vragen van de bron.

Volgens een Duitse site heeft TomTom problemen met zijn navigatiesoftware voor de iPhone. Volgens de site zou de producent momenteel problemen ondervinden met de gps-ontvangst en de missende gyroscoop in een iPhone. Hierdoor zou de software niet weten hoe ver het voertuig is doorgereden in gebieden waar geen gps-ontvangst mogelijk is. In bijvoorbeeld tunnels maakt een PND gebruik van zijn ingebouwde gyroscoop om bij te houden hoe ver het voertuig doorgereden is en waar het zich in de tunnel bevindt. Aangezien een iPhone niet over een gyroscoop beschikt moet TomTom een andere manier bedenken om aan te geven hoe ver iemand in een tunnel is. De site weet te melden dat er drie tot vier maanden vertraging zou zijn met de software.

De berichten zijn nog niet bevestigd door een woordvoerder van TomTom, de producent kon tijdens het WWDC wel melden dat de software aan het eind van de zomer beschikbaar zou moeten zijn. Volgens de bron zal TomTom aan het eind van de herfst de software beschikbaar gaan stellen via de App Store.

Het filmpje dat hier stond bestaat helaas niet meer, onze excuses!

Bron: Mobiwoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Pascal -

  Beetje vreemd dat alle PPC versies het wel gewoon doen, dus dit kan nooit de reden zijn.

  De software zal gewoon nog wel niet af zijn voor de iphone, of het draait nog niet lekker.

 2. ppll -

  Citeer dan wel even correct:

  "Doch nicht nur mit dem GPS-Empfang gibt es Probleme, auch ein Gyroskop würde dem iPhone fehlen, um ein vollwertiges Navigationssystem zu ersetzen, so TomTom.

  Dieses ermöglicht die zuverlässige Navigation beim Durchfahren längerer Tunnel auch ohne GPS-Empfang."

  Hierbij is het woordje "längerer" van groot belang, het is dus niet per definitie zo dat hij dit voor iedere tunnel doet, alleen voor lange tunnels. Dat is ook vrij logisch, meestal voorziet de rekenkundigheid van zo'n GPS apparaat al wel in dingen als tunnels en tijdelijk verlies van het GPS signaal. Overigens is dit sowieso geen probleem, de bestuurder heeft namelijk altijd de volle verantwoordelijkheid over de besturing en route van z'n voertuig 😉

  Verder is het sowieso een bullshit verhaal omdat in de iPhone, iPhone 3G en iPhone 3GS nog nooit een gyroschoop heeft gezeten, wel een accelerometer voor het kantelen (daar heb je dus niets aan in dit geval). TomTom had bij de ontwikkeling hier gewoon rekening mee kunnen en moeten houden. Daarmee is het een zeer twijfelachtig verhaal, eerder een hoax. Indien het waar is dan heeft TomTom wel het allerslechtste excuus gebruikt.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters