TomTom stuurt bijna 10 procent van het personeel de laan uit

Fabrikant TomTom heeft aangekondigd dat het bedrijf 457 banen gaat schrappen. De helft hiervan zal in Nederland zijn via gedwongen ontslagen en de andere helft middels natuurlijk verloop.

Volgens TomTom zullen de meeste banen verdwijnen bij de afdeling onderzoek en ontwikkeling. Dit terwijl de fabrikant zich gelijktijdig ook meer hierop wil richten om zo sneller en vooral efficiënter nieuwe producten op de markt te brengen. De onderneming wil de operatie ”zo snel mogelijk” afronden, aldus een woordvoerster tegenover Nu.nl. ”Je moet denken in maanden”.

Met de ontslagen wil TomTom 50 miljoen euro per jaar besparen om zo tegenvallende verkopen van PND’s beter op te kunnen vangen. Volgens CEO Harold Goddijn zal TomTom vanaf 2012 sneller en meer producten introduceren voor de consument. De fabrikant wil zo de afzet vergroten. De fabrikant gaat dan ook de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling opsplitsen in tien productie-eenheden. Op deze manier moet er meer efficiëntie behaald worden binnen de organisatie.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters