TomTom verhoogt zijn bod op Tele Atlas

De producent van navigatiesystemen TomTom heeft zijn bod op kaartenleverancier Tele Atlas verhoogd naar 30 euro per aandeel. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Daarmee overtreft TomTom het bod van de Amerikaanse concurrent Garmin op Tele Atlas van 24,50 per aandeel. TomTom zette op de beurs in Amsterdam een flinke duikvlucht in na de bekendmaking van het bod. Het aandeel koerste vlak na de opening bijna 10 procent lager. Tele Atlas daarentegen steeg met ruim 18 procent. Het bod van TomTom waardeert Tele Atlas op 2,9 miljard euro. Het voorgenomen bod van Garmin komt neer op 2,1 miljard euro.

Eerder had TomTom een bod uitgebracht van 21,25 euro per aandeel, ofwel 1,8 miljard euro. Het bestuur van Tele Atlas steunde dit bod. Het tegenbod van Garmin ontketende echter een biedingsstrijd. Tele Atlas noemde het bod van Garmin vorige week superieur en zei dat TomTom met een beter bod moest komen. Het bedrijf wilde woensdag geen commentaar geven.

TomTom maakte verder bekend dat het nu al aandelen Tele Atlas inkoopt tegen de biedingsprijs. Het wil zo een belang opbouwen van ongeveer 28,3 procent. In de eerdere overeenkomst met het bestuur van Tele Atlas zegde TomTom toe geen aandelen in te kopen op de beurs. Concurrent Garmin deed dat al wel en heeft nu een belang van ruim 5 procent.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters