TomTom verhoogt zijn bod op Tele Atlas

De producent van navigatiesystemen TomTom heeft zijn bod op kaartenleverancier Tele Atlas verhoogd naar 30 euro per aandeel. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Daarmee overtreft TomTom het bod van de Amerikaanse concurrent Garmin op Tele Atlas van 24,50 per aandeel. TomTom zette op de beurs in Amsterdam een flinke duikvlucht in na de bekendmaking van het bod. Het aandeel koerste vlak na de opening bijna 10 procent lager. Tele Atlas daarentegen steeg met ruim 18 procent. Het bod van TomTom waardeert Tele Atlas op 2,9 miljard euro. Het voorgenomen bod van Garmin komt neer op 2,1 miljard euro.

Eerder had TomTom een bod uitgebracht van 21,25 euro per aandeel, ofwel 1,8 miljard euro. Het bestuur van Tele Atlas steunde dit bod. Het tegenbod van Garmin ontketende echter een biedingsstrijd. Tele Atlas noemde het bod van Garmin vorige week superieur en zei dat TomTom met een beter bod moest komen. Het bedrijf wilde woensdag geen commentaar geven.

TomTom maakte verder bekend dat het nu al aandelen Tele Atlas inkoopt tegen de biedingsprijs. Het wil zo een belang opbouwen van ongeveer 28,3 procent. In de eerdere overeenkomst met het bestuur van Tele Atlas zegde TomTom toe geen aandelen in te kopen op de beurs. Concurrent Garmin deed dat al wel en heeft nu een belang van ruim 5 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via