TomTom voor Android komt uit

TomTom heeft haar Android-app vrijgegeven. De Benelux-variant kost 34,99 euro en de Europa variant is tien euro duurder.

De applicatie van TomTom is plots in de Google Play Store te vinden. TomTom heeft meteen alle landen voorzien van hun eigen app, waaronder Benelux en Europa die onder dit artikel te vinden zijn. TomTom beloof dagelijks via de app haar kaarten te updaten en deze eerste versie zit dan ook vol met de bekende functies.

Zo kan er uiteraard gesproken genavigeerd worden met de app door Europa of de Benelux, afhankelijk van de gekozen app. De applicatie ondersteunt ook vaste flitspalen, TomTom HD voor files en daarnaast kun je een abonnement op mobiele flitser aanschaffen. De app is minimaal 470MB groot, zo laat TomTom weten. De app heeft ook een aantal POI’s waaronder alle tankstations en musea. Ook TomTom Places is in de app verwerkt en daarnaast passen de kleuren van de kaart zich automatisch aan, aan de nacht of de dag.

De applicatie zorgt er ook voor dat je files kunt zien op het kaartoverzicht en daarnaast geeft hij aan in welke rijstrook je moet rijden om de juiste afslag mee te pakken. De app werkt voor de meeste Android-smartphones, aldus het bedrijf. De applicatie kost vanaf 34,99 voor de Benelux en loopt vervolgens op per grote van de regio. De apps zijn hieronder uit de Google Play Store te downloaden.

Update op 4/10/2012 om 10:55 uur:

Het blijkt dat niet alle apparaten door de app ondersteund worden. Via Twitter laten veel gebruikers aan All About Phones weten dat ondermeer de Samsung Galaxy S III, de Galaxy Nexus, de Nexus S, de HTC One X en de Nexus 7 niet met de app overweg kunnen. We hebben inmiddels TomTom gevraagd om hier een statement over te geven.

Update op 4/10/2012 om 11:05 uur:

TomTom laat in een statement weten dat inderdaad nog niet alle apparaten ondersteund worden door de nieuwe app. Het zou hier vooral gaan om de nieuwe apparaten van fabrikanten. TomTom zal later dit jaar met een update komen om zo alsnog deze apparaten te ondersteunen. Volgens een beta-tester heeft dit te maken met het feit dat TomTom ontworpen is voor toestellen met een WVGA-resolutie en hierdoor ondersteunt de app dus geen hogere 720p-resoluties.

TomTom Android  
TomTom Android  
TomTom Android  
TomTom Android  

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters