TomTom voor een miljard in de rode cijfers

TomTom heeft in het laatste kwartaal van 2008 een verlies geboekt van 989 miljoen euro. Dit kwam mede doordat de overname van TeleAtlas duurder was dan vooraf ingeschat.

Ook TomTom heeft een zwaar laatste kwartaal van 2008 achter de rug. De grootste navigatieproducent van de wereld had vooral moeite met het afronden van de overname van TeleAtlas. De overname van de kaartenmaker viel ruim een miljard euro duurder uit dan verwacht. Daarnaast zakte ook de prijs voor navigatieapparatuur waardoor TomTom minder geld binnenkreeg voor een verkocht apparaat. TomTom verkocht in het laatste kwartaal van 2008 4,4 miljoen navigatiesystemen; 4% meer dan een jaar eerder, toch werd hier verlies gemaakt doordat de verkoopprijs te laag was voor de producent.

TomTom heeft ruim een derde van de aankoopprijs van TeleAtlas moeten afschrijven. TomTom won de overnamestrijd om TeleAtlas weliswaar van concurrent Garmin, maar dat heeft wel wat gekost. Zo is TeleAtlas ruim een derde van zijn waarde kwijt waardoor TomTom nog hogere afschrijvingen heeft moeten doen. Gister kelderde het aandeel van de producent als gevolg van dit nieuws met 14%.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters