TomTom wint de strijd om Tele Atlas van Garmin

Garmin heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn bod voor Tele Atlas intrekt. Hiermee is de kans groot dat TomTom de nieuwe eigenaar wordt van Tele Atlas.

Garmin kondigde eind oktober aan 2,1 miljard over te hebben voor Tele Atlas, waarmee het een bod van concurrent TomTom overtrof. TomTom kwam vorige week echter met een verhoogd bod van 2,9 miljard euro, oftewel 30 euro per aandeel. Het bestuur van Tele Atlas steunt het bod van TomTom. De meeste analisten zeiden naar aanleiding van het verhoogde bod van TomTom dat de overnamestrijd voorbij was.

De Nederlandse producent van navigatieapparatuur heeft al 28 procent van de aandelen Tele Atlas in handen, waardoor het moeilijk voor Garmin werd om de strijd met TomTom aan te gaan. Garmin had zelf ook een belang van 5 procent in Tele Atlas. Het aandeel van Tele Atlas daalde in reactie op het nieuws met ruim 9 procent naar 29,18 euro. TomTom won 7 procent.

Garmin zei vrijdag bovendien dat het een contract met de digitale kaartenmaker Navteq met zes jaar heeft verlengd. Navteq wordt overgenomen door mobiele telefoonmaker Nokia.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters