TomTom ziet winst verder verdampen

TomTom heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt vandaag en daarin zijn weinig positieve punten terug te vinden. Zo zag TomTom de winst in het derde kwartaal halveren tot 31 miljoen euro.

TomTom

TomTom heeft via een persbericht zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt over het derde kwartaal van 2009. De producent voor navigatieapparatuur heeft een zwaar kwartaal achter de rug. Zo zag TomTom zijn winst verder teruglopen van 58 miljoen euro in het derde kwartaal van 2008 naar 31 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Dit kwam vooral doordat TomTom een omzet behaalde van 365 miljoen euro, een daling van 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf verkocht in de afgelopen periode 2,58 miljoen navigatiesystemen, iets meer dan in het voorgaande kwartaal en dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal werden 1,5 miljoen stuks verkocht, aldus TomTom. De gemiddelde verkoopprijs van een PND bij TomTom bedroeg in het derde kwartaal 99 euro terwijl analisten van een stukprijs van 109 euro waren uitgegaan.

Wel waren er een paar kleine lichtpuntjes bij de producent. Zo gat TomTom aan dat het voorloopt met 90 miljoen euro aan kostenbesparingen in 2009 ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast gaf het bedrijf al eerder aan dat de navigatiemarkt uit het dal aan het kruipen is. Opmerkelijk genoeg ziet TomTom nu wel in dat navigatiesoftware op smartphones steeds populairder wordt en vooral de iPhone-applicatie legt de producent geen windeieren. Desalniettemin waren analisten teleurgesteld door de cijfers van de producent en het aandeel TomTom ging in het eerste uur vandaag dan ook met 15 procent onderuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters