TomTom ziet winst verder verdampen

TomTom heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt vandaag en daarin zijn weinig positieve punten terug te vinden. Zo zag TomTom de winst in het derde kwartaal halveren tot 31 miljoen euro.

TomTom

TomTom heeft via een persbericht zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt over het derde kwartaal van 2009. De producent voor navigatieapparatuur heeft een zwaar kwartaal achter de rug. Zo zag TomTom zijn winst verder teruglopen van 58 miljoen euro in het derde kwartaal van 2008 naar 31 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Dit kwam vooral doordat TomTom een omzet behaalde van 365 miljoen euro, een daling van 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf verkocht in de afgelopen periode 2,58 miljoen navigatiesystemen, iets meer dan in het voorgaande kwartaal en dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal werden 1,5 miljoen stuks verkocht, aldus TomTom. De gemiddelde verkoopprijs van een PND bij TomTom bedroeg in het derde kwartaal 99 euro terwijl analisten van een stukprijs van 109 euro waren uitgegaan.

Wel waren er een paar kleine lichtpuntjes bij de producent. Zo gat TomTom aan dat het voorloopt met 90 miljoen euro aan kostenbesparingen in 2009 ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast gaf het bedrijf al eerder aan dat de navigatiemarkt uit het dal aan het kruipen is. Opmerkelijk genoeg ziet TomTom nu wel in dat navigatiesoftware op smartphones steeds populairder wordt en vooral de iPhone-applicatie legt de producent geen windeieren. Desalniettemin waren analisten teleurgesteld door de cijfers van de producent en het aandeel TomTom ging in het eerste uur vandaag dan ook met 15 procent onderuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters