Curved display toestellen in 2017: dit is de top 5

Alsof er een memo is rondgegaan verschijnen bij bijna alle grote smartphone bedrijven toestellen met eindeloos doorlopende displays, welke ook nog afgerond zijn. Vorig jaar ontving Xiaomi al veel lof voor de baanbrekende Xiaomi Mi Mix met een screen-to-body ratio van  maar liefst 91.3%. Hiermee lijkt voor de toestellen van 2017 een nieuwe standaard gezet te zijn. Dit zijn de top vijf toestellen met een zogenaamd edgeless en/of curved display, welke we dit jaar kunnen verwachten.

Randloos ontwerp en curved display bij OnePlus 5 nog onzeker

In de lijst zijn alleen toestellen opgenomen waarvan het bijna zeker is dat deze een randloos en afgerond scherm krijgen. Hoewel er veel geruchten zijn over het mogelijke scherm van de OnePlus 5, zijn er nog teveel onzekerheden. Daarom komt de OnePlus 5 niet in de lijst voor.

Apple’s iPhone 8

Als eerste op de lijst hebben we de iPhone 8. Van verschillende bronnen zijn berichten binnengekomen over het display van het aankomende jubileum toestel. Onder andere analisten, distributieketens en gerespecteerde media laten allemaal weten dat Apple maar liefst 95 miljoen OLED schermen bij Samsung besteld zou hebben. Zoals we weten staan OLED schermen bekend om hun flexibiliteit. De grote bestelling duidt in ieder geval op een curved display bij de iPhone 8. Of het design er hetzelfde uit zal zien als Samsung’s Galaxy S8 zal later dit jaar bekend worden. In ieder geval wordt er wat de specificaties betreft behoorlijk wat verwacht van Apple’s Apple’s tiende verjaardag telefoon.

Samsung Galaxy Note 8 met curved displaySamsung Galaxy Note 8

Over Samsung  gesproken, het bedrijf zet ondanks alles gewoon door met de Galaxy Note serie. De discutabele Note 7 toestellen van vorig jaar worden gereviseerd en dit jaar brengt Samsung de nieuwe Galaxy Note 8 uit. Deze zal volgens het bedrijf veiliger, beter en innovatiever zijn dan zijn voorganger. Gezien de recent uitgebrachte Samsung toestellen, is het bijna zeker dat de Note 8 ook een afgerond display zal krijgen met het nieuwe Infinity Display. Volgens de geruchten zal het scherm 6.4 inch groot zijn en een 4k resolutie krijgen. Verwacht wordt dat een Exynos 9 of Snapdragon 835 het toestel zal aansturen in combinatie met 6GB of 8GB RAM. De Note 8 zou in de tweede helft van het jaar onthuld moeten worden.

Xiaomi Mi Mix 2

Na het succes van vorig jaar met de Xiaomi Mi Mix, komt Xiaomi dit jaar uiteraard met een opvolger. Xiaomi heeft aangegeven de fysieke knoppen helemaal weg te willen halen. Ook zou het bedrijf streven naar een nog hogere screen-to-body ratio dan bij de originele Mi Mix. Verder wordt verwacht dat het toestel weer uitgerust zijn met de allerlaatste hardware. Ook de Mi Mix 2 zal waarschijnlijk in de tweede helft van het jaar aangekondigd worden.

Google Pixel 2

Google lijkt zeker van plan te zijn gebruik te maken van OLED displays. Het bedrijf zou zelfs $880 million geïnvesteerd hebben in LG’s OLED productiefaciliteiten om verzekerd te zijn van voldoende voorraden. Google lijkt hiermee de problemen van vorig jaar met de Google Pixel te willen voorkomen. Het Pixel toestel was tot frustratie van velen bijna standaard niet op voorraad. Volgens de geruchten komt Google dit jaar zeker met een opvolger. Bij de Pixel 2 zou de focus ook weer liggen op de camera prestaties. Ook zou het toestel waterafstotend moeten worden en zou er gewerkt worden aan Google’s virtuele assistent.

 Meizu Pro 7Meizu Pro 7

Meizu is één van de Chinese bedrijven, welke langzaamaan steeds groter worden en de gevestigde orde nog eens zouden kunnen verrassen. Dit jaar komt Meizu met het Meizu Pro 7 vlaggenschip. Al lange tijd circuleren de geruchten over een curved display. Na expliciete hints naar een afgerond scherm van Meizu CEO Huang Zhang lijkt het zo goed als zeker dat het toestel met een OLED display uitgerust zal worden. Als Meizu de gebruikelijke planning aanhoudt, zou het toestel tussen april en juni uitgebracht moeten worden. De telefoon zou komen met een 12 megapixel camera en tot 8GB RAM.

Bron: PhoneArena

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters