The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken

Waar Star Wars vroeger vooral werd gezien als “iets” voor nerds, is het nu door de inmenging van Disney voor een groter publiek toegankelijk. Het duurt nog even voordat deel VIII van de saga, The Last Jedi, in de bioscoop te zien is. Maar voor wie niet genoeg kan krijgen van de Jedi zijn er natuurlijk altijd nog de spellen. Dit zijn de top 5 Star Wars spelletjes, die je altijd bij je kunt hebben op je smartphone.

Star Wars: Galaxy of Heroes

Als je Star Wars in de App store opzoekt, krijg je als eerste Star Wars: Galaxy of Heroes. Hoewel bij dit spel de nadruk meer ligt op strategie, is er genoeg lightsaber actie en kun je de Force gebruiken om te genezen of om te verdelgen. Tijdens het spel krijg je de kans om in totaal 90 personages te verzamelen. Ook de helden en bad guys van The Force Awakens zijn erin verwerkt zoals Rey, Kylo Ren en Captain Phasma. Voor sommige personages moet betaald worden, maar zelfs zonder te betalen is het mogelijk een legendarisch team samen te stellen. Verder biedt Galaxy of Heroes de speler een gevarieerd scala aan strijd arena’s, waarin samen met bondgenoten gestreden kan worden. Een absolute aanrader, maar pas op want het kan verslavend werken.

Star Wars: Galaxy of Heroes. Een van de top 5 Star Wars spelletjes

Star Wars: Commander

In Star Wars: Commander leiden Chewie en Han Solo de speler speler in de lichte kant de Force. Voor wie meer van onheil houdt kan ook voor de duistere zijde kiezen en met een Imperial leger de rebellen in het melkwegstelsel aanpakken. Het doel is om de eigen leger basis te verdedigen, terwijl die van de vijand vernietigd wordt. Het spel biedt verschillende missies en tijdens het spelen worden steeds hogere levels bereikt. Een perfect spel voor wie van tower defense spelletjes houdt. Een tip: gebruik niet meteen al je kristallen aan het begin van het spel.

Star Wars: Commander

Star Wars: Knights of the Old Republic

Voor wie echt een premium Star Wars spel wil, is Knights of the Old Republic de ideale optie. Deze hoort absoluut thuis in de top 5 Star Wars spelletjes. Hoewel het niet het nieuwste spel is, blijft het een klassieker, welke behoorlijk goed is vertaald naar het mobiele platform. In het spel kan de speler het lichte of duistere pad kiezen en zich steeds verder ontwikkelen als Jedi of Sith. Via verschillende missies worden allerlei werelden afgereisd. De besturing is soepel en de gameplay is gebleken één van de beste onder de Star Wars spellen te zijn. Helaas is het spel niet gratis en moet 9,99 euro ervoor worden neergeteld. KOTOR is het echter helemaal waard. Wie toch niet overtuigd is kan de (beperkte) desktop versie gratis online spelen. Je moet wel behoorlijk wat ruimte op je computer vrij hebben.

Star Wars: Knights of the Old Republic

LEGO Star Wars: The Complete Saga

Wie meer gecharmeerd is van schattige LEGO poppetjes, is bij LEGO Star Wars: The complete Saga aan het goede adres. Het spel bundelt verschillende Star Wars films samen en biedt de speler meer dan 100 speelbare characters. Er is zowel een arcade modus als een free play modus. Daarnaast zijn er ook bounty hunter missies en bonus levels. En natuurlijk kon LEGO het niet laten het spel vol te stoppen met flauwe grapjes, welke op de één of andere manier toch grappig zijn in combinatie met de LEGO poppetjes. Dit spelletje is verkrijgbaar op iOS en Android.

LEGO Star Wars: The Complete Saga

LEGO Star Wars: The Force Awakens

In LEGO Star Wars: The Force Awakens beleef je het eerste avontuur van Disney opnieuw, maar dan natuurlijk in LEGO vorm. Het spel biedt echter ook nog exclusieve content. Deze neemt de speler mee op avontuur, waarin de periode tussen Return of the Jedi en The Force Awakens ook beleeft kan worden. De vijand is in dit spel wel een stukje intelligenter geworden. Zo kunnen kan de vijandige luchtmacht de stormtroopers op de grond helpen door bescherming te bouwen met LEGO blokjes.

LEGO Star Wars: The Force Awakens

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters