Top BlackBerryfabrikant RIM loopt leeg

Opnieuw heeft BlackBerryfabrikant RIM twee hoge managers zien vertrekken. Het verlieslijdende bedrijf verloor senior vice-president Alan Brenner, verantwoordelijk voor het BlackBerryplatform en Alistair Mitchell, als vice-president verantwoordelijk voor de BlackBerry Messenger.

blackberry logo

De toekomst is onzeker voor RIM, dat voor het eerst verlies lijdt als gevolg van de sterk teruglopende verkoop van BlackBerry-smartphones. Momenteel wordt er in de top van het bedrijf gedacht over het te koop zetten van RIM of het licenseren van het tot dusver exclusieve BlackBerryplatform aan andere fabrikanten, waarbij Samsung als licentienemer wordt genoemd.

De ooit op de smartphonemarkt dominante fabrikant heeft zijn beurskoers met tachtig procent zien dalen, van zeventig naar iets meer dan twaalf dollar per aandeel. Dat komt door de concurrentie van de iPhone en Android.

De twee vertrokken vice-presidenten zijn lang niet de eerste hoge functionarissen die het bedrijf hebben verlaten. Beide CEO-s zijn enkele maanden geleden onder druk van aandeelhouders opgestapt en vervangen door de nieuwe CEO Thorsten Heins. In juli vorig jaar werden tweeduizend werknemers ontslagen, wat echter weinig heeft geholpen om uit de rode cijfers te blijven.

Vorige week maakte RIM bekend zich niet meer te wagen aan financiele voorspellingen over het bedrijf. Ook werd mistig gemeld dat het bedrijf strategische opties beziet, zoals ‘partnerschappen’ en joint-ventures of het licenseren van de software.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters