'Topman Belgacom pleegt beursfraude'

De algemeen directeur van het Belgische telecombedrijf Belgacom wordt verdacht van handel met voorkennis op de beurs, met betrekking tot de overname van Telindus. Het onderzoek naar deze kwalijke kwestie loopt nog en wordt uitgevoerd door de financiële toezichthouder CBFA.

Bellens

De media in België beschuldigen de Belgacom-topman Didier Bellens van handel met voorkennis. Hij zou kort nadat de raad van bestuur van het telecombedrijf had besloten een bod uit te brengen op het beursgenoteerde netwerkbedrijf Telindus aandelen hebben gekocht van dit netwerkbedrijf.

Bellens zou ongeveer 500.000 aandelen van Telindus hebben gekocht voordat het bedrijf werd overgenomen door Belgacom. De aandelen zijn na de overname flink in waarde gestegen en de topman zou hiermee uiteindelijk 300.000 euro winst hebben gemaakt. Als hij schuldig wordt bevonden door de financiële toezichthouder CBFFA zou hij boete van tussen de 2.500 euro en 2,5 miljoen euro kunnen verwachten als straf voor de handel met voorkennis.

Bellens heeft zelf nog niet gereageerd op de verdachtmaking in de media, ook Belgacom heeft nog geen officiële reactie gegeven over de zeer kwalijke kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters