'Topman Belgacom pleegt beursfraude'

De algemeen directeur van het Belgische telecombedrijf Belgacom wordt verdacht van handel met voorkennis op de beurs, met betrekking tot de overname van Telindus. Het onderzoek naar deze kwalijke kwestie loopt nog en wordt uitgevoerd door de financiële toezichthouder CBFA.

Bellens

De media in België beschuldigen de Belgacom-topman Didier Bellens van handel met voorkennis. Hij zou kort nadat de raad van bestuur van het telecombedrijf had besloten een bod uit te brengen op het beursgenoteerde netwerkbedrijf Telindus aandelen hebben gekocht van dit netwerkbedrijf.

Bellens zou ongeveer 500.000 aandelen van Telindus hebben gekocht voordat het bedrijf werd overgenomen door Belgacom. De aandelen zijn na de overname flink in waarde gestegen en de topman zou hiermee uiteindelijk 300.000 euro winst hebben gemaakt. Als hij schuldig wordt bevonden door de financiële toezichthouder CBFFA zou hij boete van tussen de 2.500 euro en 2,5 miljoen euro kunnen verwachten als straf voor de handel met voorkennis.

Bellens heeft zelf nog niet gereageerd op de verdachtmaking in de media, ook Belgacom heeft nog geen officiële reactie gegeven over de zeer kwalijke kwestie.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters