Topman Sony Mobile: “Geen toestellen van Sony met Windows Phone 8”

De topman van Sony Mobile heeft in krachtige bewoordingen ontkend dat Sony Mobile in gesprek is met Microsoft om Windows Phone 8 te licenseren. De topman laat ook weten dat Sony geen eigen OS voor mobieltjes aan het ontwikkelen is.

Sony Mobile CEO Kunimasa Suzuki

Afgelopen weekend wist nog een managing director van Sony Mobile UK en Nederland in een interview te melden dat Sony in gesprek is met Microsoft om Windows Phone 8 te licenseren voor haar smartphones. Het lijkt er nu echter op dat deze manager voor zijn beurt heeft gesproken aangezien er weinig van waar blijkt te zijn.

De net aangetreden Sony Mobile topman, Kunimasa Suzuki, laat namelijk nu in een interview met het Duitse blad Die Welt weten dat Sony absoluut geen plannen heeft om een Windows Phone 8-smartphone te ontwikkelen. De hoogste baas van Sony Mobile zet zijn punt kracht bij door te zeggen dat Android gewoon nummer 1 blijft en Sony momenteel geen smartphone in ontwikkeling heeft met een ander OS.

Sony ontwikkelt momenteel zelf ook geen mobiel OS, maar desondanks houdt Suzuki wel de optie open om van Sony’s Vita OS een mobiel platform te maken. De topman laat ook weten dat Sony momenteel zich geen zorgen maakt over patentaanvallen van Apple of andere fabrikanten. “We hebben een zeer sterk patentportfolio en we zijn uniek in ons design en aanpak.” Sony Mobile heeft ook een licentie op een flink aantal Ericsson-patenten genomen toen de twee bedrijven uit elkaar gingen. Ook Apple lijkt dit in te zien; de fabrikant gebruikte een mobiel van Sony, de Xperia Arc, tijdens de rechtszaak tegen Samsung om aan te tonen dat ook Android-smartphones een ontwerp kunnen hebben dat niet op dat van de iPhone lijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. crim -

  Mooi, focus houden op 1 OS. Voor WP8 kan je ook al bij Samsung, HTC en Nokia terecht.

  PS: Ik kan niet inloggen en geen foto's bekijken op jullie site met Opera.

  1. Danijel -

   Je bedoelt met de Opera browser?! Op de desktop of op de mobiel, en welk platform en browser versie?! Dan gaan we het even checken!

   Ah, ik zie inderdaad op de desktop. Even kijken of we dit wel kunnen fixen. Maar weinig mensen (1,34% zie ik net) op onze site gebruiken Opera namelijk :X

   1. crim -

    Bedankt voor je reactie!
    Opera 12 64 bit op de desktop inderdaad, 1,34 procent is wel heel weinig voor zo'n mooie browser 🙂

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters