Topman Sony Mobile: “Geen toestellen van Sony met Windows Phone 8”

De topman van Sony Mobile heeft in krachtige bewoordingen ontkend dat Sony Mobile in gesprek is met Microsoft om Windows Phone 8 te licenseren. De topman laat ook weten dat Sony geen eigen OS voor mobieltjes aan het ontwikkelen is.

Sony Mobile CEO Kunimasa Suzuki

Afgelopen weekend wist nog een managing director van Sony Mobile UK en Nederland in een interview te melden dat Sony in gesprek is met Microsoft om Windows Phone 8 te licenseren voor haar smartphones. Het lijkt er nu echter op dat deze manager voor zijn beurt heeft gesproken aangezien er weinig van waar blijkt te zijn.

De net aangetreden Sony Mobile topman, Kunimasa Suzuki, laat namelijk nu in een interview met het Duitse blad Die Welt weten dat Sony absoluut geen plannen heeft om een Windows Phone 8-smartphone te ontwikkelen. De hoogste baas van Sony Mobile zet zijn punt kracht bij door te zeggen dat Android gewoon nummer 1 blijft en Sony momenteel geen smartphone in ontwikkeling heeft met een ander OS.

Sony ontwikkelt momenteel zelf ook geen mobiel OS, maar desondanks houdt Suzuki wel de optie open om van Sony’s Vita OS een mobiel platform te maken. De topman laat ook weten dat Sony momenteel zich geen zorgen maakt over patentaanvallen van Apple of andere fabrikanten. “We hebben een zeer sterk patentportfolio en we zijn uniek in ons design en aanpak.” Sony Mobile heeft ook een licentie op een flink aantal Ericsson-patenten genomen toen de twee bedrijven uit elkaar gingen. Ook Apple lijkt dit in te zien; de fabrikant gebruikte een mobiel van Sony, de Xperia Arc, tijdens de rechtszaak tegen Samsung om aan te tonen dat ook Android-smartphones een ontwerp kunnen hebben dat niet op dat van de iPhone lijkt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters