Topman Windows Phone neemt ook Windows en Internet Explorer UI onder zijn hoede

Joe Belfiore heeft bekend gemaakt dat hij de user experience van Windows en Internet Explorer aan de tand gaat voelen. Belfiore was tot nog toe verantwoordelijk voor de Windows Phone-tak binnen Microsoft.

Windows Mobile 7

Belfiore heeft het nieuws via Twitter bekend gemaakt nadat zijn collega al eerder had aangekondigd afscheid te nemen van het IE team. Microsoft zelf heeft de wijziging verder nog niet toegelicht maar volgens Belfiore wordt hij nu verantwoordelijk voor de interfaces van Windows, Windows Phone en Internet Explorer. De topman hint dat dit te maken heeft met de vernieuwde focus op de samensmelting tussen telefoons, tablets en pc’s.

Belfiore was de man binnen Microsoft die de eerste testversie van Windows Mobile 7 wist af te schieten. De eerste tekeningen van het vernieuwde OS, hiernaast te zien, gingen nog steeds uit van het oude principe dat sinds Windows Mobile 6 geïntroduceerd was. Belfiore ging de strijd aan met het management van Microsoft om het systeem helemaal opnieuw te ontwerpen en op te bouwen, met als gevolg de nieuwe Metro-interface en Windows Phone 7.

Na de lancering van Windows Phone 7 werd de nieuwe Metro-interface geadopteerd door de andere divisies van Microsoft, waaronder Windows en Internet Explorer. Windows 8 maakt van top tot teen gebruik van de Metro-interface en ook Internet Explorer is hierop aangepast. Belfiore kan nu dankzij zijn nieuwe rol zeker stellen dat de drie systemen naadloos op elkaar aansluiten in de toekomst.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters