Topman Windows Phone neemt ook Windows en Internet Explorer UI onder zijn hoede

Joe Belfiore heeft bekend gemaakt dat hij de user experience van Windows en Internet Explorer aan de tand gaat voelen. Belfiore was tot nog toe verantwoordelijk voor de Windows Phone-tak binnen Microsoft.

Windows Mobile 7

Belfiore heeft het nieuws via Twitter bekend gemaakt nadat zijn collega al eerder had aangekondigd afscheid te nemen van het IE team. Microsoft zelf heeft de wijziging verder nog niet toegelicht maar volgens Belfiore wordt hij nu verantwoordelijk voor de interfaces van Windows, Windows Phone en Internet Explorer. De topman hint dat dit te maken heeft met de vernieuwde focus op de samensmelting tussen telefoons, tablets en pc’s.

Belfiore was de man binnen Microsoft die de eerste testversie van Windows Mobile 7 wist af te schieten. De eerste tekeningen van het vernieuwde OS, hiernaast te zien, gingen nog steeds uit van het oude principe dat sinds Windows Mobile 6 geïntroduceerd was. Belfiore ging de strijd aan met het management van Microsoft om het systeem helemaal opnieuw te ontwerpen en op te bouwen, met als gevolg de nieuwe Metro-interface en Windows Phone 7.

Na de lancering van Windows Phone 7 werd de nieuwe Metro-interface geadopteerd door de andere divisies van Microsoft, waaronder Windows en Internet Explorer. Windows 8 maakt van top tot teen gebruik van de Metro-interface en ook Internet Explorer is hierop aangepast. Belfiore kan nu dankzij zijn nieuwe rol zeker stellen dat de drie systemen naadloos op elkaar aansluiten in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters