Topman Windows Phone neemt ook Windows en Internet Explorer UI onder zijn hoede

Joe Belfiore heeft bekend gemaakt dat hij de user experience van Windows en Internet Explorer aan de tand gaat voelen. Belfiore was tot nog toe verantwoordelijk voor de Windows Phone-tak binnen Microsoft.

Windows Mobile 7

Belfiore heeft het nieuws via Twitter bekend gemaakt nadat zijn collega al eerder had aangekondigd afscheid te nemen van het IE team. Microsoft zelf heeft de wijziging verder nog niet toegelicht maar volgens Belfiore wordt hij nu verantwoordelijk voor de interfaces van Windows, Windows Phone en Internet Explorer. De topman hint dat dit te maken heeft met de vernieuwde focus op de samensmelting tussen telefoons, tablets en pc’s.

Belfiore was de man binnen Microsoft die de eerste testversie van Windows Mobile 7 wist af te schieten. De eerste tekeningen van het vernieuwde OS, hiernaast te zien, gingen nog steeds uit van het oude principe dat sinds Windows Mobile 6 geïntroduceerd was. Belfiore ging de strijd aan met het management van Microsoft om het systeem helemaal opnieuw te ontwerpen en op te bouwen, met als gevolg de nieuwe Metro-interface en Windows Phone 7.

Na de lancering van Windows Phone 7 werd de nieuwe Metro-interface geadopteerd door de andere divisies van Microsoft, waaronder Windows en Internet Explorer. Windows 8 maakt van top tot teen gebruik van de Metro-interface en ook Internet Explorer is hierop aangepast. Belfiore kan nu dankzij zijn nieuwe rol zeker stellen dat de drie systemen naadloos op elkaar aansluiten in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters