Topman Windows verlaat Microsoft

De topman binnen Microsoft die verantwoordelijk was voor de Windows-divisie is vertrokken. Steven Sinofsky heeft het bedrijf vrijwillig verlaten maar geruchten gaan dat de relatie met andere managers onhoudbaar was.

Microsoft heeft het nieuwe afgelopen nacht bekend gemaakt. Ondanks dat het persbericht van Microsoft duidelijk maakt dat Sinofsky uit eigen wil vertrokken is, lijkt inmiddels langzaam maar zeker duidelijk te worden dat de managementstijl van de topman binnen Microsoft niet meer geduld werd. De topman was verantwoordelijk voor Windows 8 en de Microsoft Surface-tablets. Deze werden nagenoeg op tijd afgeleverd en hier zou het dan ook niet mis zijn gegaan.

Duidelijk werd wel al een paar weken gelden dat de topman met ijzeren vuist binnen Microsoft regeerden en dat hij niet of nauwelijks wilde samenwerken met andere teams binnen Microsoft. Hierdoor heeft hij wel Windows 8 op tijd weten af te krijgen net als Microsoft’s nieuwe tablets. Desondanks werd dit hem niet in dank afgenomen intern.

Inmiddels heeft Microsoft een vrouw aangesteld als zijn vervanger. Julie Larson-Green zal de Windows-groep op zich gaan nemen en de launch van Windows 8 verder gaan begeleiden. Sinofsky heeft wel met de volledige egard afscheid genomen van Microsoft.

Steven Sinofsky 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters