Topman Windows verlaat Microsoft

De topman binnen Microsoft die verantwoordelijk was voor de Windows-divisie is vertrokken. Steven Sinofsky heeft het bedrijf vrijwillig verlaten maar geruchten gaan dat de relatie met andere managers onhoudbaar was.

Microsoft heeft het nieuwe afgelopen nacht bekend gemaakt. Ondanks dat het persbericht van Microsoft duidelijk maakt dat Sinofsky uit eigen wil vertrokken is, lijkt inmiddels langzaam maar zeker duidelijk te worden dat de managementstijl van de topman binnen Microsoft niet meer geduld werd. De topman was verantwoordelijk voor Windows 8 en de Microsoft Surface-tablets. Deze werden nagenoeg op tijd afgeleverd en hier zou het dan ook niet mis zijn gegaan.

Duidelijk werd wel al een paar weken gelden dat de topman met ijzeren vuist binnen Microsoft regeerden en dat hij niet of nauwelijks wilde samenwerken met andere teams binnen Microsoft. Hierdoor heeft hij wel Windows 8 op tijd weten af te krijgen net als Microsoft’s nieuwe tablets. Desondanks werd dit hem niet in dank afgenomen intern.

Inmiddels heeft Microsoft een vrouw aangesteld als zijn vervanger. Julie Larson-Green zal de Windows-groep op zich gaan nemen en de launch van Windows 8 verder gaan begeleiden. Sinofsky heeft wel met de volledige egard afscheid genomen van Microsoft.

Steven Sinofsky 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters