'Toptelefoons vanaf tweede helft dit jaar met snellere wifi-chips'

Toptelefoons worden vanaf de tweede helft van dit jaar uitgerust met betere wifi-chips. Deze zogeheten WiGig-chips worden onder andere gemaakt door Qualcomm en Intel.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Dit stelt Digitimes op basis van eigen onderzoek. Samsung is ook bezig met WiGig. Deze techniek kan ook door andere fabrikanten gebruikt gaan worden. WiGig staat voor Wireless Gigabit Alliance. De leveranciers hiervan zijn Nitero, Intel, Broadcom, Panasonic en Qualcomm.

Het is de bedoeling dat de techniek van WiGig vanaf de tweede helft in toptelefoons komt te zitten. WiGig opereert op een frequentie van 60 GHz, terwijl de huidige wifi-verbindingen werken tussen de 2,4 en 5 GHz. WiGig moet veel sneller kunnen werken dan de huidige wifi-technologie.

Zo zou de maximale snelheid liggen op 7 gigabit per seconde, wat neerkomt op 0,88 GB per seconde. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat een beeldscherm niet meer via een kabel op je computer hoeft te worden aangesloten. Het nadeel van WiGig is dat het signaal minder krachtig is dan het huidige wifi. Dit betekent dat je dan meerdere wifi-boosters in je huis moet plaatsen, zodat je ook op zolder kunt internetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters