'Toptelefoons vanaf tweede helft dit jaar met snellere wifi-chips'

Toptelefoons worden vanaf de tweede helft van dit jaar uitgerust met betere wifi-chips. Deze zogeheten WiGig-chips worden onder andere gemaakt door Qualcomm en Intel.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Dit stelt Digitimes op basis van eigen onderzoek. Samsung is ook bezig met WiGig. Deze techniek kan ook door andere fabrikanten gebruikt gaan worden. WiGig staat voor Wireless Gigabit Alliance. De leveranciers hiervan zijn Nitero, Intel, Broadcom, Panasonic en Qualcomm.

Het is de bedoeling dat de techniek van WiGig vanaf de tweede helft in toptelefoons komt te zitten. WiGig opereert op een frequentie van 60 GHz, terwijl de huidige wifi-verbindingen werken tussen de 2,4 en 5 GHz. WiGig moet veel sneller kunnen werken dan de huidige wifi-technologie.

Zo zou de maximale snelheid liggen op 7 gigabit per seconde, wat neerkomt op 0,88 GB per seconde. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat een beeldscherm niet meer via een kabel op je computer hoeft te worden aangesloten. Het nadeel van WiGig is dat het signaal minder krachtig is dan het huidige wifi. Dit betekent dat je dan meerdere wifi-boosters in je huis moet plaatsen, zodat je ook op zolder kunt internetten.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters