Toshiba komt met 720p-scherm voor mobieltjes

Toshiba heeft op een beurs een scherm voor mobieltjes laten zien met een resolutie van 720×1280 pixels. Daarmee heeft Toshiba een van de hoogste resoluties in een scherm voor smartphones ooit te pakken.

Toshiba HD telefoonscherm

Een aantal jaar geleden was het nog een hele prestatie als je LCD-televisie HD Ready was, dat wil zeggen een resolutie van 720×1280 pixels had. En dat waren dan schermen met een beelddiagonaal van 30″ of zelfs meer. Inmiddels is het niet raar meer als je 20″ computermonitor ruim over deze resolutie heen gaat, maar in mobieltjes hadden we nog geen schermen met zoveel pixels gezien.

Toshiba wil daar verandering in brengen met een scherm dat wel uitgerust is met een 720p HD-resolutie. Dat liet het bedrijf zien op de SID 2011 displaytentoonstelling. Het scherm heeft een doorsnede van 4″ en daarop heeft Toshiba dus ruim 900.000 pixels op weten weg te zetten. Het display heeft een resolutie van 367ppi, waarmee het direct de aanval opent op het Retina Display van de iPhone 4. Dat heeft namelijk een resolutie van ‘slechts’ 326ppi.

Ook het contrast dat Toshiba’s nieuwe scherm biedt is indrukwekkend: de contrast ratio is 1500:1 en dat is meer dan die van de beste TFT schermen die nu in telefoons verwerkt zitten. Ter vergelijking: volgens metingen van GSM Arena heeft LG’s Nova Display in de Optimus Black een contrast ratio van 1228:1, Sony Ericsson’s Bravia Mobile Display in de Xperia arc een contrast ratio van 1207:1 en Apple’s Retina Display in de iPhone 4 een contrast ratio van 1341:1.

Wanneer en of we het scherm in een telefoon gaan zien is nog een raadsel. Dat ligt er maar net aan of en wanneer Toshiba het scherm aan de man weet te brengen bij een van de grote smartphoneproducenten. Dat we vroeg of laat een 720p-scherm in telefoons gaan zien bestaat echter geen twijfel over.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters