Toshiba lanceert Encore tablet met Windows 8.1

De Toshiba heeft de Encore tablet gelanceerd. De Windows 8.1 tablet beschikt over een ingebouwde functies en apps voor zowel op het werk als privé. Gebruikers kunnen hierdoor met één enkel toestel eenvoudig switchen tussen werken, spelen en delen van content.

De Encore is uitgerust met een 8-inch AutoBrite aanraakscherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en stereoluidsprekers met Dolby Digital Plus voor een heldere audioweergave. De tablet draait op een Intel Atom-architectuur, en heeft 2 GB DDR3-geheugen en 64 GB eMMC-geheugen. Het geheugen kan worden uitgebreid via Micro-SD kaarten tot 64 GB.

De standaard aanwezige verbindingen bestaan uit een Micro-USB 2.0 poort, een Micro-HDMI aansluiting, dual-band Wi-Fi a/b/g/n en gecombineerde 3,5 mm-koptelefoon-/microfoonaansluiting. Op de voorzijde is een 2 megapixel camera aanwewzig met 1080p video-opname. Op de achterzijde vind je een 8 megapixel camera ook met 1080p video.

Toshiba Encore Windows 8.1 
Toshiba Encore Windows 8.1 
Toshiba Encore Windows 8.1 
Toshiba Encore Windows 8.1 

De Microsoft Xbox app is standaard aanwezig en biedt een gratis muziekstreamingdienst en 90 dagen onbeperkte toegang tot 30 miljoen liedjes, evenals een selectie van gratis Xbox-games. Skype wordt ook meegeleverd. De dubbele microfoons met ruisonderdrukking zorgen voor de juiste geluidskwaliteit tijdens gesprekken.

Microsoft Office Home & Student 2013 is op het toestel geïnstalleerd. Volledig werkende versies van Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013 en OneNote 2013 zijn daardoor direct te gebruiken. 7 GB aan gratis online SkyDrive-opslag is in de cloud beschikbaar.

De Toshiba Encore beschikt over de InstantGo-technologie waardoor het device direct paraat is vanuit de stand-by modus. Zelfs in de slaapstand blijft de tablet verbonden met het netwerk en synchroniseert zo automatisch, zodat alle inhoud voortdurend wordt bijgewerkt en actueel is. InstantGo vermindert bovendien het stroomverbruik en verlengt de levensduur van de batterij.

De Toshiba Encore 8.1 tablet wordt geleverd in het heel licht goudkleurig en heeft de volgende afmetingen: 213 x 136 x 10,68 mm. De tablet komt in het vierde kwartaal van 2013 op de markt. Het instapmodel met 16 GB zal rond de 300 euro gaan kosten.

Toshiba Encore Windows 8.1 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters