Toshiba tablet uit Engelse winkels gehaald na klachten van klanten

De Toshiba Folio 100 tablet, draaiend op Android Froyo 2.2, is al na enkele dagen weer uit het assortiment van Engelse winkelketens genomen. Reden: klanten klaagden massaal over het apparaat en brachten hem weer terug.

toshibafolio

Tablets op Android zijn dus lang niet allemaal even succesvol als de Samsung Galaxy Tab. De Toshiba Folio 100 is zowel door Dixons als door winkelketen PC World uit de schappen gehaald. Het ding werd te vaak teruggebracht door kwade klanten. Sommige winkels hebben het tablet van hun websites gehaald, anderen hebben het een idioot hoge prijs gegeven (999 pond), zodat klanten er niet meer om vragen. Eén winkelketen geleidt klanten via de website direct door naar de Samsung Galaxy Tab.

Wat klanten tegenviel aan de Toshiba Folio 100, was de afwezigheid van de Android Market en support voor Adobe Flash hoewel er toch Android 2.2 op staat. Dat zou Flash moeten aankunnen. Ook klaagden klanten erover dat het apparaat ongevraagd aan ging en was het lastig te bedienen, omdat het nogal eens niet reageerde op aanrakingen. Sommige kopers vinden het scherm erg slecht en er werd ook geklaagd over de slechte bouwkwaliteit. Het apparaat voelt volgens sommige klanten aan als goedkoop plastic.

Toshiba heeft nog niet gereageerd op het feit dat de winkels weigeren het falende apparaat nog te verkopen, en de slechte support van de fabrikant is ook nog een extra reden voor klanten om de Folio 100 weer terug te brengen.

Tot dusver is de Galaxy Tab van Samsung de enige tamelijk succesvolle Android tablet op de markt, die internationaal redelijk positieve reviews heeft ontvangen. Andere apparaten lopen vaak tegen dezelfde problemen aan als Toshiba met zijn Folio 100. Android 2.2 is ook niet echt geschikt voor tablets, omdat dit besturingssysteem van Google eigenlijk is ontworpen voor de veel kleinere schermen van smartphones. Pas met versie Honeycomb van Android – we zijn nu nog niet eens bij Gingerbread aangeland – wordt dit OS geoptimaliseerd voor gebruik op zowel tablets als smartphones.

foliolio 

Bron: electronista

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters