Touchscreentest plaatst Motorola Milestone ver achter de iPhone

MOTO, een bedrijf dat zich bezighoudt met touchscreens, heeft een simpele doe-het-zelf-test ontwikkeld waarmee je kunt kijken hoe nauwkeurig een touchscreen is. De Motorola Milestone blijkt duidelijk slechter te zijn dan de iPhone op dit vlak en ook de Nexus One wint het van de Milestone.

Touchscreentelefoons zijn enorm in opkomst en het is dan ook niet zo gek dat er tientallen bedrijven zijn die zich bezighouden met nieuwe toepassingen, technologieën en het verbeteren van bestaande technieken voor touchscreens. Een van deze bedrijven is MOTO, een bedrijf dat trouwens op geen enkele manier gerelateerd is aan Motorola. Dit bedrijf heeft een test ontwikkeld waarmee je kunt bekijken hoe precies je touchscreen is, simpelweg door een aantal diagonale lijnen te tekenen in een tekenapplicatie.

Het idee is simpel, als je met je vinger over het touchscreen beweegt, genereert de telefoon een groot aantal punten waardoor een lijn getekend wordt. Als het scherm heel onnauwkeurig is zullen deze punten niet precies op de lijn waarover je je vinger beweegt liggen, waardoor je dus een golvende lijn krijgt.

Uit de tests die MOTO zelf uitgevoerd heeft, blijkt dat de iPhone nog steeds heer en meester is op het touchscreenvlak. Bij een test tegen de HTC Droid Eris, de Motorola Milestone en de Nexus One maakte de iPhone verreweg de rechtste lijnen, hoewel het beeld aan de zijkant wat afweek. De Nexus One en de Droid Eris deden het allebei redelijk, met een lichte golving in de lijnen. De Milestone vertoonde duidelijke golven en schokken, zelfs toen er wat meer druk werd toegepast.

Touchscreen test Milestone Droid Eris iPhone N1 

Bron: Boy Genius Report

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters