Trump vraagt Apple-directeur Cook: “Maak je producten in Amerika”

Een krappe week geleden verscheen het nieuws dat Apple overweegt zijn producten in Amerika te laten maken. De reden daarvoor zou bij de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump liggen. Hij wil namelijk dat grote bedrijven hun producten in de Verenigde Staten maken om banen te creëren. Nu heeft Trump tegenover de New York Times bevestigd dat hij al contact heeft gehad met Apple-directeur Tim Cook.

iPhone Donald TrumpTrump vertelt: “Ik heb een telefoontje gehad van Apple’s Tim Cook. Ik heb gezegd: ‘Tim, je weet dat een van mijn grootste prestaties zou zijn als Apple een grote fabriek in Amerika maakt. Of meerdere grote fabrieken. In plaats van dat je naar China of Vietnam gaat, laat je het product hier maken”, aldus de kersverse president van de Verenigde Staten.

Prikkels om in de VS te produceren

De reactie van Cook zou een simpele “Dat begrijp ik” zijn geweest. Daarmee doet de topman van Apple dus geen beloftes over de toekomstplannen van het technologiebedrijf. Trump belooft Cook echter een aanbod te doen dat hij niet zal kunnen weigeren.: “Ik denk dat we prikkels voor je zullen creëren. En ik denk dat je het gaat doen. We gaan voor een hele grote belastingverlaging voor bedrijven. Daar zal je blij mee zijn”, zo citeert de NY Times Trump.

‘Trump-belasting’

Zoals gezegd zou Apple al overwegen om de productie naar de VS te verhuizen. Dat heeft naar verluidt te maken met de nieuwe ‘Trump-belasting’. Die houdt in dat er over alle geïmporteerde producten die gemaakt zijn in het buitenland 35 procent belasting wordt geheven. Door de productie naar Amerika te verhuizen zou de prijs van iPhones stijgen met dertig tot veertig dollar.

Bron: New York Times via 9To5Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters