Trump vraagt Apple-directeur Cook: “Maak je producten in Amerika”

Een krappe week geleden verscheen het nieuws dat Apple overweegt zijn producten in Amerika te laten maken. De reden daarvoor zou bij de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump liggen. Hij wil namelijk dat grote bedrijven hun producten in de Verenigde Staten maken om banen te creëren. Nu heeft Trump tegenover de New York Times bevestigd dat hij al contact heeft gehad met Apple-directeur Tim Cook.

iPhone Donald TrumpTrump vertelt: “Ik heb een telefoontje gehad van Apple’s Tim Cook. Ik heb gezegd: ‘Tim, je weet dat een van mijn grootste prestaties zou zijn als Apple een grote fabriek in Amerika maakt. Of meerdere grote fabrieken. In plaats van dat je naar China of Vietnam gaat, laat je het product hier maken”, aldus de kersverse president van de Verenigde Staten.

Prikkels om in de VS te produceren

De reactie van Cook zou een simpele “Dat begrijp ik” zijn geweest. Daarmee doet de topman van Apple dus geen beloftes over de toekomstplannen van het technologiebedrijf. Trump belooft Cook echter een aanbod te doen dat hij niet zal kunnen weigeren.: “Ik denk dat we prikkels voor je zullen creëren. En ik denk dat je het gaat doen. We gaan voor een hele grote belastingverlaging voor bedrijven. Daar zal je blij mee zijn”, zo citeert de NY Times Trump.

‘Trump-belasting’

Zoals gezegd zou Apple al overwegen om de productie naar de VS te verhuizen. Dat heeft naar verluidt te maken met de nieuwe ‘Trump-belasting’. Die houdt in dat er over alle geïmporteerde producten die gemaakt zijn in het buitenland 35 procent belasting wordt geheven. Door de productie naar Amerika te verhuizen zou de prijs van iPhones stijgen met dertig tot veertig dollar.

Bron: New York Times via 9To5Mac

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters