'TSMC is begin 2012 klaar om Apple's A6-chip te produceren'

Het hoofd R&D van TSMC heeft laten weten dat het bedrijf begin 2012 klaar is om de eerste 28nm-chips te gaan produceren. Volgens eerdere geruchten is de A6-chip van Apple zo’n chip, die bij TSMC vandaan komt.

TSMC

De manager in kwestie, Shang-yi Chiang, vertelde verder dat het bedrijf al orders heeft om de volledige productiecapaciteit voor chips die gebruik maken van een 28nm-ontwerp te benutten. Dat de A6-chip van Apple daar ook tussen zit, ligt erg voor de hand. Zeker gezien Apple vrij ‘dominant’ blijkt te zijn in de markt voor halffabrikaten.

De iPad 3, volgens de geruchten het eerste apparaat waar de A6-chip in zal zitten, zou rond april 2012 op de markt moeten komen. Als Apple een beetje haast maakt dan is dat precies tegelijk met de mogelijke start van de massaproductie van de chip bij TSMC. En mocht het hier niet om de A6-chip gaan, dan kunnen we er in ieder geval zeker van zijn dat de eerste smartphones en tablets met chips die volgens de 28nm-architectuur zijn gemaakt halverwege volgend jaar op de markt komen.

Nu zijn alle state-of-the-art-chips nog 45nm- of 40nm-chips. nVidia’s Tegra 2-platform werkt met een 40nm-architectuur en Samsung’s Exynos-chip, Qualcomm’s Snapdragon MSM8x60-chip, TI’s OMAP 4-platform en Apple’s A5-chip werken allemaal met een 45nm-architectuur. Overigens hebben al die producenten ook een 28nm-chip klaarstaan voor volgend jaar: TI komt dan met de OMAP 5, Qualcomm heeft onder andere de Snapdragon MSM8960 in de coulissen staan, nVidia komt met de Wayne-series van het Tegra-platform en Samsung zal ongetwijfeld ook met een nieuwe chip komen volgend jaar.

Bron: iPodnn

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters