‘TSMC wordt de exclusieve fabrikant van Apple’s A10 en A11 chips’

Uit betrouwbare bronnen blijkt dat Apple TSMC aangewezen heeft als de exclusieve fabrikant van de A10 en A11 chips. Daarmee wordt Samsung aan de kant geschoven.

Apple

Apple was in het verleden relatief consistent in het kiezen van een fabrikant die de chips voor de nieuwste  iPad’s en iPhone’s gaat ontwikkelen. Meestal ging het om TSMC, Samsung maar vaak ook beide fabrikanten. Daarmee was Apple vaak afhankelijk van zijn eigen concurrent, wat ook de reden is dat analisten beweren dat Samsung niet kan ‘verliezen’.

Het Koreaanse bedrijf ontwikkelt namelijk zoveel onderdelen voor andere fabrikanten dat het niet enkel afhankelijk is van zijn eigen smartphones. Recentelijk werd door een onderzoeksbureau dat de hele Apple versus Samsung strijd voorbij is, maar het is logisch dat Apple het liefst zijn concurrent buitensluit. Dat is volgens geruchten die de ronde doen ook precies wat het bedrijf gedaan heeft voor de komende twee jaar.

TSMC

TSMCEr doen al langer geruchten de ronde dat Apple TSMC heeft aangewezen als de enige fabrikant van de A10 chip, de chipset die je in de iPhone 7 van eind dit jaar terug zult vinden. Dat gerucht werd vanochtend niet alleen bevestigd door nieuwe verslagen, maar ook uitgebreid: TSMC zou namelijk ook de exclusieve fabrikant van de A11 chip zijn.

De A11 zal gebruikt worden in de iPhone van volgend jaar, die volgens betrouwbare bronnen een compleet nieuw ontwerp en revolutionaire hardware krijgt. Volgens DigiTimes heeft TSMC een tweejarige deal gesloten met Apple. De Taiwanese fabrikant zal het 10-nanometer FinFet proces gebruiken om de A11 SoC te produceren. De productie start in het tweede kwartaal van 2017.

Samsung

Het is makkelijk om te concluderen dat Apple zijn grote concurrent wilde buitensluiten, maar de kans is groot dat er meer achter deze beslissing zit. Misschien herinner je ‘Chipgate’ nog. Het bleek na de lancering van de iPhone 6s dat Samsung’s versie van de A9 chip namelijk zorgde voor een minder lange accuduur dan de variant van TSMC. Dat komt doordat Samsung het 14nm FinFet proces gebruikte, terwijl TSMC voor het 16nm FinFet proces koos. Het leverde Apple flinke kritiek op, dus het zou logisch zijn als het bedrijf dit keer meer consistentie wil, wat je kan bereiken door alle chips door dezelfde fabrikant te laten produceren.

Bron: DigiTimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters