Turing-smartphone is onbreekbaar, waterdicht en niet te hacken

Een telefoon die letterlijk onbreekbaar is, waterdicht en niet te hacken. Die heeft het Amerikaanse bedrijf Turing Robotic Industries gemaakt, en hij is over enige tijd in dat land te koop voor 610 dollar.

Turing-smartphone is onbreekbaar, waterdicht en niet te hacken turing phone

Met de Turing Phone hoef je niet bang te zijn dat hij kapot gaat als hij op de stoeptegels klettert. De telefoon is gefabriceerd van liquidmorphium. Dat is een speciaal metaal, dat sterker is dan staal en titanium. Een val op de tegels zal dus eerder de stoeptegel breken dan de telefoon. Of dat ook geldt voor het scherm, wordt er overigens niet bijverteld.

Voorts is het toestel niet te hacken, beloven de makers van Turing Robotic Industries. Het toestel is voorzien van een vingerafdrukscanner en alle apps zijn zo gemaakt dat ze alle informatie die het apparaat verlaat, geheel versleutelen van begin tot eind.

Derde punt is de waterdichtheid. De telefoon is al in de fabriek ondergedompeld in een nano-coating, die alle onderdelen beschermt tegen water. Hij kan dus in het water vallen en het water krijgt vrijelijk toegang tot alle interne onderdelen, maar het H2O bereikt de elektronische onderdelen niet, vanwege de nano-coating. De elektronica blijft dus altijd droog, al bevindt het zich onder meters water. All About Phones heeft hier ook ooit een item over gehad.

De interne hardware bij zulke telefoons is meestal nogal karig, maar bij de Turing Phone valt dat alleszins mee. Het toestel heeft een 5,5-inch scherm met een resolutie van1080 pixels, een 2,5Ghz quadcore Snapdragon 801-processor met 3GB ram en opslagmogelijkheden van 16, 32 en 64GB. De achtercamera bezit een resolutie van 13 megapixel, het toestel kan omgaan met 4G lte en bezit ook een NFC-chip. De batterij bezit een capaciteit van 3000 mAh en behalve de vingerafdrukscanner zitten er ook sensors in voor vocht, temperatuur en een kompas. Android 5.1 Lollipop drijft de boel voort en daar bovenop bevindt zich de bijzondere softwareschil van Turing zelf, de Aemeaeth UI. Het toestel is straks in drie kleuren te krijgen die worden omschreven als Pharaoh, Cardinal en Beowulf. De 16GB-versie kost 610 dollar.

Turing-smartphone is onbreekbaar, waterdicht en niet te hacken schermafbeelding 2015 07 19 om 115623 
Turing-smartphone is onbreekbaar, waterdicht en niet te hacken schermafbeelding 2015 07 19 om 115617 

Bron: Phonedog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters