Turing-smartphone is onbreekbaar, waterdicht en niet te hacken

Een telefoon die letterlijk onbreekbaar is, waterdicht en niet te hacken. Die heeft het Amerikaanse bedrijf Turing Robotic Industries gemaakt, en hij is over enige tijd in dat land te koop voor 610 dollar.

Turing-smartphone is onbreekbaar, waterdicht en niet te hacken turing phone

Met de Turing Phone hoef je niet bang te zijn dat hij kapot gaat als hij op de stoeptegels klettert. De telefoon is gefabriceerd van liquidmorphium. Dat is een speciaal metaal, dat sterker is dan staal en titanium. Een val op de tegels zal dus eerder de stoeptegel breken dan de telefoon. Of dat ook geldt voor het scherm, wordt er overigens niet bijverteld.

Voorts is het toestel niet te hacken, beloven de makers van Turing Robotic Industries. Het toestel is voorzien van een vingerafdrukscanner en alle apps zijn zo gemaakt dat ze alle informatie die het apparaat verlaat, geheel versleutelen van begin tot eind.

Derde punt is de waterdichtheid. De telefoon is al in de fabriek ondergedompeld in een nano-coating, die alle onderdelen beschermt tegen water. Hij kan dus in het water vallen en het water krijgt vrijelijk toegang tot alle interne onderdelen, maar het H2O bereikt de elektronische onderdelen niet, vanwege de nano-coating. De elektronica blijft dus altijd droog, al bevindt het zich onder meters water. All About Phones heeft hier ook ooit een item over gehad.

De interne hardware bij zulke telefoons is meestal nogal karig, maar bij de Turing Phone valt dat alleszins mee. Het toestel heeft een 5,5-inch scherm met een resolutie van1080 pixels, een 2,5Ghz quadcore Snapdragon 801-processor met 3GB ram en opslagmogelijkheden van 16, 32 en 64GB. De achtercamera bezit een resolutie van 13 megapixel, het toestel kan omgaan met 4G lte en bezit ook een NFC-chip. De batterij bezit een capaciteit van 3000 mAh en behalve de vingerafdrukscanner zitten er ook sensors in voor vocht, temperatuur en een kompas. Android 5.1 Lollipop drijft de boel voort en daar bovenop bevindt zich de bijzondere softwareschil van Turing zelf, de Aemeaeth UI. Het toestel is straks in drie kleuren te krijgen die worden omschreven als Pharaoh, Cardinal en Beowulf. De 16GB-versie kost 610 dollar.

Turing-smartphone is onbreekbaar, waterdicht en niet te hacken schermafbeelding 2015 07 19 om 115623 
Turing-smartphone is onbreekbaar, waterdicht en niet te hacken schermafbeelding 2015 07 19 om 115617 

Bron: Phonedog

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters