Twee batterijen in één smartphone

Neowin heeft op een rijtje gezet met welke innovaties de Chinese smartphonefabrikanten het komende jaar zullen komen. Een van de opvallendste vernieuwingen zijn telefoons met twee batterijen.

“Twee batterijen, samen 6000 mAh, in half uurtje voor 60% op te laden”

Twee batterijen in één smartphone schermafbeelding 2015 06 13 om 101425

De Chinese fabrikanten willen wat doen aan de eeuwige klacht van gebruikers dat de batterij van smartphones zo snel leeg is. Dat hebben ze overigens in een aantal toestellen al laten zien. De Huawei Ascend Mate 7 heeft bijvoorbeeld een kolossale 4100 mAh batterij, en daarna zijn de Chinezen verder gegaan door bijna alleen nog topmodellen op de markt te brengen met minimaal 3000 mAh aan boord. Verwacht wordt dat die ontwikkeling zal doorzetten totdat er batterijen met een capaciteit van 6000 mAh in de smartphones zitten. Dat is evenveel als een gemiddelde laptop ter beschikking heeft.

Quick charging, oftewel snel opladen hoort daar natuurlijk bij, anders ben je uren bezig om zulke grote batterijen weer helemaal vol te krijgen aan het stopcontact. Maar soms is één batterij, zelfs met zo’n enorme capaciteit, nog onvoldoende, lijken ze in China te vinden. Daarom zijn ze achter de schermen telefoons met twee batterijen aan het ontwikkelen. Die hebben geen grote capaciteit, maar zijn wel erg snel op te laden. Samen bieden de batterijen dan 6000 mAh aan stroom, of zelfs meer. Met twee batterijen in plaats van één zou de telefoon in principe ook tweemaal zo snel op te laden moeten zijn, en als je dit ook nog eens koppelt aan snellaadtechnieken zoals Qualcomm’s Quick Charge 2.0 of MediaTek Pump Express Plus kun je een accu-capaciteit van 6000 mAh in slechts 25 minuten voor 60 procent volladen.

De nieuwe toestellen met deze technologie van de Chinese fabrikanten zullen niet onmiddellijk op de Nederlandse markt te koop zijn. Maar te verwachten valt dat andere fabrikanten ze zullen kopiëren en dat deze nieuwe technologie snel gemeengoed zal zijn, als het blijkt aan te slaan bij het publiek.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters