Twee batterijen in één smartphone

Neowin heeft op een rijtje gezet met welke innovaties de Chinese smartphonefabrikanten het komende jaar zullen komen. Een van de opvallendste vernieuwingen zijn telefoons met twee batterijen.

“Twee batterijen, samen 6000 mAh, in half uurtje voor 60% op te laden”

Twee batterijen in één smartphone schermafbeelding 2015 06 13 om 101425

De Chinese fabrikanten willen wat doen aan de eeuwige klacht van gebruikers dat de batterij van smartphones zo snel leeg is. Dat hebben ze overigens in een aantal toestellen al laten zien. De Huawei Ascend Mate 7 heeft bijvoorbeeld een kolossale 4100 mAh batterij, en daarna zijn de Chinezen verder gegaan door bijna alleen nog topmodellen op de markt te brengen met minimaal 3000 mAh aan boord. Verwacht wordt dat die ontwikkeling zal doorzetten totdat er batterijen met een capaciteit van 6000 mAh in de smartphones zitten. Dat is evenveel als een gemiddelde laptop ter beschikking heeft.

Quick charging, oftewel snel opladen hoort daar natuurlijk bij, anders ben je uren bezig om zulke grote batterijen weer helemaal vol te krijgen aan het stopcontact. Maar soms is één batterij, zelfs met zo’n enorme capaciteit, nog onvoldoende, lijken ze in China te vinden. Daarom zijn ze achter de schermen telefoons met twee batterijen aan het ontwikkelen. Die hebben geen grote capaciteit, maar zijn wel erg snel op te laden. Samen bieden de batterijen dan 6000 mAh aan stroom, of zelfs meer. Met twee batterijen in plaats van één zou de telefoon in principe ook tweemaal zo snel op te laden moeten zijn, en als je dit ook nog eens koppelt aan snellaadtechnieken zoals Qualcomm’s Quick Charge 2.0 of MediaTek Pump Express Plus kun je een accu-capaciteit van 6000 mAh in slechts 25 minuten voor 60 procent volladen.

De nieuwe toestellen met deze technologie van de Chinese fabrikanten zullen niet onmiddellijk op de Nederlandse markt te koop zijn. Maar te verwachten valt dat andere fabrikanten ze zullen kopiëren en dat deze nieuwe technologie snel gemeengoed zal zijn, als het blijkt aan te slaan bij het publiek.

Bron: Neowin

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters