Google komt begin 2017 met twee eigen smartwatches

Begin 2017 zullen er twee Google smartwatches komen. Dit zal te vergelijken zijn met de Nexus-toestellen die de zoekgigant afgelopen jaren heeft uitgebracht, waarbij het logo van Google zelf niet op het toestel te zien is. Google is sinds de release van de Pixel-toestellen enkele maanden geleden vermoedelijk gestopt met de Nexus-toestellen.

Google smartwatches

Onder andere LG, Motorola, Huawei en zelfs Apple hebben verschillende smartwatches uitgebracht. Google heeft de software ontwikkeld voor de smartwatches, genaamd Android Wear. Zelf heeft het bedrijf nog geen smartwatches uitgebracht, maar daar zal begin 2017 verandering in komen.

Google smartwatches
Een render van de Google smartwatches

In een interview met The Verge vertelt Jeff Chang dat het bij deze Google smartwatches om eenzelfde methode zou gaan als de Nexus-toestellen, waarbij het logo van Google zelf niet terug te vinden is op het apparaat. In samenwerking met een bedrijf zullen zij deze smartwatches produceren. Welk bedrijf het is wilt Chang niet vertellen. Het zal wel gaan om een bedrijf die al eerder een smartwatch heeft geproduceerd. Hierdoor is de kans relatief groot dat dit Huawei of LG zal zijn.

De Nexus-toestellen van Google waren altijd de eerste apparaten die op de nieuwste Android-versie draaiden. Dit zal bij de nieuwe Gogole smartwatches hetzelfde zijn. Deze watches zullen de eerste toestellen zijn die standaard draaien op Android Wear 2.0.

Android Wear 2.0

Met Android Wear 2.0 heeft het Amerikaanse bedrijf een aantal veranderingen gebracht ten opzichte van de eerste versie van Android Wear. Zelf noemde Google het de grootste update voor Android Wear tot nu toe. Smartwatches met de laatste Wear-versie zijn een stuk onafhankelijker. Zo zorgt deze update ervoor dat er een klein toetsenbord te vinden is op de Watch, maar ook dat de smartwatches zonder in verbinding te zijn met een smartphone zelf applicaties kunnen downloaden. Verder is er ondersteuning voor Android Pay en Google Assistant.

Android Wear 2.0 is momenteel in de ontwikkelaarsfase, waarbij je de ontwikkelaarsversie wel al zelf op je toestel kunt zetten. De vijfde en de laatste ontwikkelaarsversie komt in januari. Ontwikkelaarsversie van Android Wear 2.0 is beschikbaar voor de LG Watch Urbane 2nd Edition en voor de Huawei Watch. Mocht je de versie willen downloaden, dan kun je dat hier doen. De volgende Android Wear-smartwatches worden geupdatet naar versie 2.0:

Motorola
Moto 360 Sport
Moto 360 Gen 2

LG
Watch Urbane
Watch Urbane 2nd Edition

Asus
ZenWatch 2
ZenWatch 3

Huawei
Watch
Watch Ladies

Fossil Q
Wander
Marshal
Founder

Michael Kors
Assess Bradshaw Smartwatch
Assess Dylan Smartwatch

Casio
Smart Outdoor Watch

Nixon
Mission

Polar
M600

Tag Heuer
Connected

Bron: Tweakers

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters