Twee miljoen Nederlanders hebben mobiel internet

In Nederland is het gebruik van mobiel internet explosief gestegen. Ons land heeft momenteel twee miljoen actieve mobiel internet gebruikers terwijl dit er eerst een kwart minder waren.

De markt van mobiele internetters is afgelopen half jaar explosief gestegen. Het platform Open Mobiel Internet (OMI), waar de grootste telecomaanbieders in verenigd zijn, registreerde een toename van 25 procent. Volgens Emerce zijn er in totaal nu twee miljoen Nederlanders die gebruik maken van mobiel internet. In juni van dit jaar waren dit nog 1,6 miljoen Nederlanders die op hun mobieltje vrolijk zaten te internetten. Er circuleren in Nederland twee miljoen mobieltjes met UMTS en nog eens vier miljoen met GPRS. Het percentage gsm’s met een GPS-antenne is in een jaar gestegen van 2 procent naar 14 procent waarmee het mobieltje een directe concurrent is geworden voor PND’s. Volgens Emerce zijn er in Nederland Er zijn 1,45 miljoen gebruikers met een flat fee-abonnementen waardoor providers een nieuwe inkomstenbron hebben weten te genereren voor zich zelf.

Eerder deze week verscheen een rapport van Forrester Research waarin onderzoeker Thomas Husson stelt dat de omzet uit mobiele handel in onder meer muziek, tv, video en spelletjes in 2013 5,4 miljard euro waard zal zijn. Die opkomende mobiele vermaakmarkt compenseert volgens hem de afname van omzet uit sms-verkeer. Die loopt tussen 2008 en 2013 terug van 21,5 miljard naar 19 miljard euro.

screenshot_iphone_02 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters