Twee studentes vinden draadloze oplader voor elektrische apparaten uit

Twee Amerikaanse studentes hebben een draadloze oplader uitgevonden, die in staat is om allerlei apparaten zoals smartphones, tablets, laptops en noem maar op, op te laden door de lucht. Het systeem heet uBeam en de studentes zoeken nu een geldschieter die ze wil helpen om het product op de markt te brengen.

uBeam

In een tien minuten lang filmpje op All Things D worden de twee studentes geïnterviewd en geven zij een demonstratie van hun idee. De bedenkster van de uBeam, Meredith Perry, toont in de demonstratie aan dat elektriciteit via de lucht zo’n anderhalve meter verderop door een ontvangend apparaat wordt opgevangen. Op dat apparaat is een energiemeter aangesloten die direct uitslaat zodra ze de zender aanzet.

De technologie die de studente hierbij gebruikt, is ultrageluid. Dit onhoorbare geluid, dat onschadelijk is voor mens en dier, produceert luchttrillingen die zo sterk zijn dat ze via een ontvangend apparaat in elektriciteit kunnen worden omgezet.

Er zijn twee apparaten nodig om een apparaat op te laden. Een zender en een ontvanger. De uitvindster van de uBeam meldt in het filmpje dat zij voorziet dat de zender in een ruimte aan het plafond wordt gehangen. Elk apparaat in die ruimte met een geschikte ontvanger voor het ultrageluid, dat de zender uitzendt, wordt automatisch opgeladen. Daarvoor is het nodig om in de apparaten een soort ontvanger in te bouwen die het ultrageluid omzet in elektriciteit.

De studentes is gevraagd hoeveel hun uitvinding moet gaan kosten. Ze meldden hierop dat de ontvanger zo’n dertig dollar moet gaan kosten, en de zender iets van 100 of 150 dollar. Ze voorzien ook een grote toekomst voor het draadloos opladen in bijvoorbeeld Starbucks of andere publieke ruimten. Ga koffie drinken bij Starbucks en je krijgt niet alleen gratis WiFi, maar ook worden al je mobiele apparaten gratis opgeladen. Zoiets zien de dames voor zich. De uitvindster kwam overigens op het idee toen ze zelf een keer de oplader voor haar laptop was vergeten.

Dat geluid kan worden gebruikt als energiebron, hebben wij al eerder gemeld. Met de uBeam wordt dit idee verder uitgewerkt en kan het wellicht over enige tijd in productie worden genomen.

Bron: All Things D

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters