Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware?

De iPhone X werd ruim twee weken geleden in de wereld losgelaten, maar wat veel mensen niet weten is dat er eigenlijk twee versies van het toestel bestaan. We hebben het dan niet over de twee varianten met een verschillende opslagcapaciteit, maar over verschillende modems. Sommige toestellen zijn namelijk uitgerust met een Intel modem, terwijl andere telefoons weer en Qualcomm modem hebben. En het lijkt erop dat de twee modems niet dezelfde prestaties leveren.

Intel modems sneller dan Qualcomm tegenhangers

SpeedSmart is een bedrijf dat zich bezighoudt met het testen van internet-snelheden. Hiervoor kunnen gebruikers de app gebruiken, om data te delen met het bedrijf. Over het algemeen worden Qualcomm modems als beter beschouwd dan hun Intel concurrenten. Uit de verzamelde data over de iPhone X modems lijkt echter Intel snellere prestaties te leveren.

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Qualcomm modem met opzet gelimiteerd

Zowel bij T-Mobile AT&T lijken gebruikers met een Intel iPhone X het net iets beter te hebben getroffen. Bij T-Mobile werd met de Intel modem een gemiddelde snelheid behaald van 33,34Mbps, terwijl dit bij de Qualcomm variant 26,54 was. AT&T gebruikers kregen een gemiddelde snelheid van 30,13Mbps met de Intel modem, tegenover 27,46Mbps met de Qualcomm iPhone X. Het “grappige” is dat de Qualcomm modems juist geavanceerder zijn en Apple deze heeft moeten beperken, zodat ze dezelfde prestaties zouden leveren als de Intel modems. Misschien is dat net iets te goed gelukt.

Nog geen harde conclusies

Er moet er wel bij gezegd worden dat op basis van de verzamelde data nog niet echt een conclusie getrokken kan worden. De gegevens zijn namelijk afkomstig van een redelijk kleine groep mensen. Daarnaast is alleen gekeken naar de snelheid, zonder rekening te houden met dingen zoals de signaalsterkte, de locatie en LTE frequentieband. Om een daadwerkelijke conclusie te kunnen trekken zal er veel uitgebreider onderzoek gedaan moeten worden.

Via: BGR

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters