Tweede Kamer: dure sms-diensten niet voor kinderen

De Tweede Kamer wil dat kinderen geen dure sms-diensten meer kunnen gebruiken. Aanbieders van deze diensten moeten checken of hun klanten meerderjarig zijn. Een motie van de SP hiertoe kreeg een meerderheid in de Kamer, hoewel minister Verhagen er niets in zag.

SP logoDe motie van de SP spreekt uit dat aanbieders van SMS-abonnementen vanaf nu moeten controleren of degene die een abonnement afsluit, achttien jaar of ouder is. SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen diende de motie in en ze is blij dat die ruime steun kreeg in de Kamer.

Gesthuizen meldt op de website van de SP: ”Al jaren horen we verhalen van kinderen die honderden, soms duizenden euro’s kwijt zijn, doordat ze abonnementen afsluiten en er niet meer vanaf komen. Dat behoort nu tot het verleden. De aanbieder moet ervoor zorgen dat hij weet hoe oud de abonnee is.”

Al jarenlang wordt er over de SMS-diensten gediscussieerd. Minister Verhagen ontraadde de motie, omdat hij vindt dat de telecomsector het zelf moet regelen. Maar de SP vindt dat de wetgever er paal en perk aan moet stellen, en kreeg daar een meerderheid voor mee. Gesthuizen wees erop dat de meeste SMS-diensten met opzet gericht zijn op jongeren, die nietsvermoedend een peperduur abonnement aan gaan.

Bron: SP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters