Tweede Kamer: dure sms-diensten niet voor kinderen

De Tweede Kamer wil dat kinderen geen dure sms-diensten meer kunnen gebruiken. Aanbieders van deze diensten moeten checken of hun klanten meerderjarig zijn. Een motie van de SP hiertoe kreeg een meerderheid in de Kamer, hoewel minister Verhagen er niets in zag.

SP logoDe motie van de SP spreekt uit dat aanbieders van SMS-abonnementen vanaf nu moeten controleren of degene die een abonnement afsluit, achttien jaar of ouder is. SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen diende de motie in en ze is blij dat die ruime steun kreeg in de Kamer.

Gesthuizen meldt op de website van de SP: ”Al jaren horen we verhalen van kinderen die honderden, soms duizenden euro’s kwijt zijn, doordat ze abonnementen afsluiten en er niet meer vanaf komen. Dat behoort nu tot het verleden. De aanbieder moet ervoor zorgen dat hij weet hoe oud de abonnee is.”

Al jarenlang wordt er over de SMS-diensten gediscussieerd. Minister Verhagen ontraadde de motie, omdat hij vindt dat de telecomsector het zelf moet regelen. Maar de SP vindt dat de wetgever er paal en perk aan moet stellen, en kreeg daar een meerderheid voor mee. Gesthuizen wees erop dat de meeste SMS-diensten met opzet gericht zijn op jongeren, die nietsvermoedend een peperduur abonnement aan gaan.

Bron: SP

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters