Tweede Kamer wil richting koppelverkoop verbod in Nederland

De Telegraaf weer te melden dat de Tweede Kamer plannen heeft om de verkoop van toestellen in combinatie met en abonnement aan strengere regels te gaan stellen. Zo zou de stilzwijgende verlenging verleden tijd moeten worden en ook twee jarige contracten moeten eraan geloven.

Als er in de Tweede kamer een meerderheid wordt gevonden voor een nieuwe wet om de consument te beschermen zullen Mobiele telefoons binnenkort flink duurder worden, dat weet De Telegraaf te melden. Nu wordt er door de grote telecombedrijven nog een flinke subsidie verstrekt op een mobiele telefoon als een klant een 2-jarig contract afsluit, in de meeste gevallen betekend dat namelijk dat een klant de telefoon zo goed als gratis erbij krijgt. Daar dreigt nu dus een einde aan te komen.

Door een twee-jarig contract af te sluiten verdienen aanbieders het toestel terug. Maar ter ‘bescherming’ van de consument ligt er nu een wetsvoorstel op tafel om stilzwijgende verlengingen van contracten tegen te gaan en ook de 2-jarige contracten te verbieden. Dit zou feitelijk betekenen dat Nederland het Belgische systeem langzaam aan zou gaan adopteren waardoor koppelverkoop verleden tijd zou worden in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via