Tweede officiële Ice Cream Sandwich-update voor Samsung Galaxy S II lekt uit

De belangrijke Ice Cream Sandwich-update voor de Samsung Galaxy S II is op een haar na klaar om te worden uitgerold. Een versie van de firmware is al uitgelekt en durfals kunnen die ophalen bij Sammobile.

Samsung Galaxy S II piano

Het gaat hier om de firmware die door Samsung zelf voor het toestel is ontwikkeld, al is het nog een beta-versie. Echter, Samsung zelf verspreidt deze update niet, dus zit er altijd een zeker risico aan verbonden om dit zelf op je toestel te zetten. Het gaat hier om een redelijk ver gevorderde build waarbij bijna alle functionaliteiten werken.

Dat gezegd hebbende, de Ice Cream Sandwich-update, die het toestel naar versie 4.0.3 brengt, ziet er zeer gelikt uit, zoals in een filmpje op de site van Sammobile is te zien. Samsung heeft de eigen TouchWiz-interface om de nieuwste versie van Android heengewikkeld.

De gelekte firmware draagt versienummer XXKP8 of, volledig, I9100XXKP8 en is op 30 december in de wereld gebracht. Iedereen die is geregistreerd op de website Sammobile.com kan de firmware ophalen en op zijn eigen telefoon zetten, waarbij de waarschuwing hierboven in acht moet worden genomen. Het is nog niet geheel zeker of de gelekte firmware in deze versie ook echt uitgerold wordt naar het huidige Samsung-vlaggenschip; er kunnen nog kleine dingen aan worden veranderd voordat Samsung de update werkelijk officieel uitbrengt. Eerder kwam ook al een test rom van Samsung voor dit toestel uit.

Samsung Galaxy S II ICS 

Bron: Mobiflip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. JaToch -

  Het is idd niet moeilijk maar het meot ook niet overkomen dat het heel makkelijk is.
  Er zit altijd een kans tot brick bij.

  Sowieso zijn deze roms SAMSUNG OFFICIAL dus je zou bijvoorbeeld deze kunnen testen en danw eer terug kunnen gaan naar een XEN versie.

  Zo behoud je je garantie.
  En loopt je CUSTOM counter niet.
  Als die gaat lopen heb je geen garantie meer 😉

 2. Thomas -

  Durfals? Zo spannend is het toch ook weer niet om een custom rom op je telefoon te meppen. Ik vond hem ook niet zo fijn en ben weer terug gegaan naar Cyanogenmod die een stuk beter werkt.

 3. gwystyl2 -

  Ik heb er vanochtend een uurtje mee gespeeld, maar hij heeft nog wel moeite met een heleboel dingen. Ik heb geen vastlopers gehad, maar af en toe freezed het toestel even alsof hij de input niet bij kan houden. Ook zit er bijvoorbeeld geen swype in.
  Deze build is al wel een stuk beter dan KP1 of KP2, maar op het moment is CyanogenMod 9 verder met een goed werkende ICS voor de SGS 2. Enkele goede dingen uit KP8 zijn al overgenomen, de rest zal vast in de komende dagen volgen.

Nokia 9 benchmarktest

‘Nokia 9 benchmarktest: high-end smartphone verslaat Samsung Galaxy S8’ lees verder

Apple iphone 8

‘Apple iPhone 8 voor het eerst in het wild gespot’ lees verder

iPhone 9 iPhone 10

‘Eerste details iPhone 9 en iPhone 10 opgedoken’ lees verder

Samsung Galaxy J5 (2017)

Officiële foto’s Samsung Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) gelekt lees verder

Carl Pei OnePlus 5

OnePlus CEO bevestigt: OnePlus 5 heeft headphone jack lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

‘Zo ziet de extra stevige Samsung Galaxy S8 Active eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters