Tweede preview versie van Android N uitgebracht

De tweede preview van Android N is er, de developer versie met een aantal nieuwe features zoals een facepalm en bacon emoji is te gebruiken op de Nexus Lijn van Google.

Android N

Android N
Unicode 9 heeft nieuwe emoji’s zoals de facepalm emoji en de bacon emoji ook een emoji voor selfie’s

Google lanceerde Android N Beta Program afgelopen maand. Sebastien nam deze versie onder de loep in zijn videopreview en zag zeker potentie. Google beloofde elke paar weken met een nieuwe versie te komen en het bedrijf houdt woord. Hoewel de nieuwe features van de update niet enorm zijn, zitten er toch een aantal handigheidjes bij die veel mensen zullen waarderen. Google krijgt eindelijk multiraciale emoji’s. Dit is een stuk later dan Microsoft, Apple en Whatsapp, die hebben dit al lang. Maar Google gaat een stap verder dan Apple door meteen naar Unicode 9 te gaan. Unicode 9 heeft nieuwe emoji’s zoals de facepalm emoji en de bacon emoji ook een emoji voor selfie’s, Google wil van de gele smiley af en een meer menselijk design aannemen. In de toekomst gaan we waarschijnlijk ook aanpasbare emoji’s kunnen gebruiken, maar dat is bij deze versie nog niet zo.

Launcher

Gebruikers kunnen met Android N Beta Program shortcuts instellen op hun launcher, zoals een shortcut om een bericht naar een vriend te sturen of direct naar huis te navigeren. De update heeft ook een technisch voordeel, Vulkan 3D rendering API, dit zou de prestatie op een enkele core in de processor met 10 keer moeten verbeteren vergeleken met de OpenGL-ES.

Zoals bij de eerste preview wordt de update verspreid over Google’s eigen toestellen: de Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P en Nexus Player. Ook de Pixel C die wij onlangs uitgebreid reviewden heeft de mogelijkheid tot updaten. Het Android beta programma geeft ontwikkelaars de mogelijkheid pre-release versies van Android uit te proberen. Het programma is momenteel op ontwikkelaars gericht en is niet geschikt voor gebruik op je primaire apparaat.

Bron: AndroidN

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters