Tweede preview versie van Android N uitgebracht

De tweede preview van Android N is er, de developer versie met een aantal nieuwe features zoals een facepalm en bacon emoji is te gebruiken op de Nexus Lijn van Google.

Android N

Android N
Unicode 9 heeft nieuwe emoji’s zoals de facepalm emoji en de bacon emoji ook een emoji voor selfie’s

Google lanceerde Android N Beta Program afgelopen maand. Sebastien nam deze versie onder de loep in zijn videopreview en zag zeker potentie. Google beloofde elke paar weken met een nieuwe versie te komen en het bedrijf houdt woord. Hoewel de nieuwe features van de update niet enorm zijn, zitten er toch een aantal handigheidjes bij die veel mensen zullen waarderen. Google krijgt eindelijk multiraciale emoji’s. Dit is een stuk later dan Microsoft, Apple en Whatsapp, die hebben dit al lang. Maar Google gaat een stap verder dan Apple door meteen naar Unicode 9 te gaan. Unicode 9 heeft nieuwe emoji’s zoals de facepalm emoji en de bacon emoji ook een emoji voor selfie’s, Google wil van de gele smiley af en een meer menselijk design aannemen. In de toekomst gaan we waarschijnlijk ook aanpasbare emoji’s kunnen gebruiken, maar dat is bij deze versie nog niet zo.

Launcher

Gebruikers kunnen met Android N Beta Program shortcuts instellen op hun launcher, zoals een shortcut om een bericht naar een vriend te sturen of direct naar huis te navigeren. De update heeft ook een technisch voordeel, Vulkan 3D rendering API, dit zou de prestatie op een enkele core in de processor met 10 keer moeten verbeteren vergeleken met de OpenGL-ES.

Zoals bij de eerste preview wordt de update verspreid over Google’s eigen toestellen: de Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P en Nexus Player. Ook de Pixel C die wij onlangs uitgebreid reviewden heeft de mogelijkheid tot updaten. Het Android beta programma geeft ontwikkelaars de mogelijkheid pre-release versies van Android uit te proberen. Het programma is momenteel op ontwikkelaars gericht en is niet geschikt voor gebruik op je primaire apparaat.

Bron: AndroidN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters