Tweedehands iPhones zijn vaak niet gewist

Apple blijkt een gereviseerde iPhone verkocht te hebben waarop nog gegevens van de vorige eigenaar stonden. Gebruikers hebben niet de mogelijkheid alle data voorgoed te wissen, maar mogelijk heeft ook Apple hier dus moeite mee.

Iphone-ontwikkelaar Jonathan Zdziarski maakte bekend dat hij contact had met een detective van de politie van Oregon, die claimt dat hij een gereviseerde iPhone had gekocht van Apple waarop onder andere de mailberichten, afbeeldingen en contacten van de vorige eigenaar te vinden waren.

De priv√©-gegevens werden met professionele data-herstelsoftware tevoorschijn getoverd, maar het voorval richt de schijnwerpers op een sluimerend probleem. Na de introductie van de 3G-iPhone zullen veel eigenaars er toe over gaan hun huidige model van de hand te doen, zo is de verwachting. Tegen de verwachting van de gebruiker in, verwijdert de ‘restore’-optie van de smartphone de persoonlijke gegevens echter niet volledig na een complete herstelbeurt. Volgens Zdziarski blijven er gegevens achter op delen van het nand-geheugen.

Er zijn slechts een paar methodes om dit geheugen grondig te wissen, maar deze zijn niet publiekelijk bekend en worden blijkbaar niet door Apple toegepast voor de revisering van gebruikte iPhones die weer in de verkoop gaan. Overigens kan een kanttekening geplaatst worden bij de beweegredenen van Zdziarski om het voorval bekend te maken. De ontwikkelaar weigerde namelijk tegen iPhone Atlas uit de doeken te doen hoe gebruikers wel hun gegevens compleet kunnen verwijderen. Ook de identiteit van de voormalige bezitter van de betreffende iPhone onthulde hij niet. Mogelijk werkt de ontwikkelaar en schrijver van een handboek voor forensisch onderzoek op iPhones aan een eigen applicatie die een grondige schoonmaakbeurt mogelijk maakt en gaat het om een publiciteitsstunt.

1211391161 

Bron: Tweakers.net

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters