Twintig miljoen te weinig voor Ubuntu Edge

Het ambitieuze plan van Canonical om hun Ubuntu Edge telefoon te financieren met behulp van een crowdfunding campagne is mislukt. Het bedrijf moest 32 miljoen dollar ophalen om het project te laten slagen, de teller bleef iets onder de 13 miljoen steken.

Ubuntu Edge crowdfunding gefaald screen shot 2013 08 22 at 102934 am

Toen Canonical een maand geleden aan haar ambitieuze project begon claimde zij de ‘grootste crowdfunding campagne ooit’ te zijn gestart. Via IndieGoGo hoopte de Britse Linux-ontwikkelaar een bedrag van 32 miljoen dollar binnen 30 dagen op te halen om zo in 2014 de eerste Ubuntu Edge telefoons te leveren aan supporters van het project. De eerste 5.000 investeerders konden de telefoon voor 600 dollar bestellen.

De telefoon moest volgens Canonical de Formule 1 auto onder de smartphones worden. De telefoon met 4.5″ 720p scherm zou geleverd worden met 4GB aan intern geheugen, 128GB aan opslag en twee besturingssystemen. Het plan was om naast Android ook Ubuntu op de telefoon mee te leveren zodat het toestel kon transformeren tot volwaardige desktop PC wanneer de Edge op een externe monitor werd aangesloten.

De Indiegogo campagne begon hoopvol, in de eerste 24 uur werd er 3.4 miljoen dollar op gehaald wat betekende dat de campagne ruimschoots op schema liep. Na de eerste dag nam het aantal verkochte telefoons af en zelfs na enkele aanpassingen op de prijsstructuur bleek het einddoel van 32 miljoen dollar onrealistisch. Zelfs een investering ter waarde van $80.000 van de firma Bloomberg zette geen zoden aan de dijk.

Nu de campagne gefaald is krijgen investeerders hun volledige inleg terug. IndieGoGo heeft inmiddels ook laten weten niet hun gebruikelijke deel van een gefaalde campagne op te eisen. Canonical oprichter Mark Shuttleworth blijft optimistisch, in een interview met de Britse krant The Guardian laat hij weten dat verschillende providers en fabrikanten al interesse hebben getoond in een samenwerking. Of daar de Formule 1 auto onder de smartphones uit voort zal bloeien durft hij niet te zeggen.

Prijs Ubuntu Edge verlaagd in poging crowdfunding campagne te redden ubuntuedge 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters