Twitter sluit Twidroyd en Ubertwitter af

Wie merkt dat de app Ubertwitter of Twidroyd op zijn telefoon niet meer werkt, doe maar geen moeite de oorzaak te achterhalen: de apps zijn door Twitter afgesloten vanwege een ‘inbreuk op de voorwaarden’. De afgesloten apps zijn allemaal eigendom van Ubermedia, die werkt aan een oplossing.

Twitter

Of Twitter gewoon even wilde laten zien wie de baas is van het sociale netwerk of dat er daadwerkelijk sprake is van een inbreuk op de voorwaarden, zoals Twitter claimt, is niet geheel duidelijk. Wel dat de apps het netwerk niet meer op mogen en dat gebruikers zijn aangewezen op de officiële Twitter-apps in de diverse softwarewinkels voor de verschillende mobiele besturingssystemen. Behalve Twidroyd en Ubertwitter is ook de client Ubercurrent afgesloten.

Ubermedia is zich rotgeschrokken van de drastische stap van Twitter en meldt snel met nieuwe apps te komen die wel aan de voorwaarden van Twitter voldoen. “We hebben onmiddellijk contact opgenomen met Twitter en de veranderingen die zij van ons wensen, zijn erg gering. We hebben de gevraagde wijzigingen aangebracht en de nieuwe apps komen naar de respectievelijke softwarewinkels. Twitter heeft ons verzekerd dat zij onze apps reactiveren zodra de wijzigingen zijn aangebracht.”

Een van de wijzigingen die Twitter eiste, was een naamswijziging van Ubertwitter. Al drie weken geleden had Ubermedia een soort prijsvraag onder gebruikers uitgeschreven voor een nieuwe naam, en er lag dus al een nieuwe klaar: UberSocial. Wie gebruik wil blijven maken van Ubertwitter, moet dus vanaf nu in de app stores op zoek naar UberSocial.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters