Twitter sluit Twidroyd en Ubertwitter af

Wie merkt dat de app Ubertwitter of Twidroyd op zijn telefoon niet meer werkt, doe maar geen moeite de oorzaak te achterhalen: de apps zijn door Twitter afgesloten vanwege een ‘inbreuk op de voorwaarden’. De afgesloten apps zijn allemaal eigendom van Ubermedia, die werkt aan een oplossing.

Twitter

Of Twitter gewoon even wilde laten zien wie de baas is van het sociale netwerk of dat er daadwerkelijk sprake is van een inbreuk op de voorwaarden, zoals Twitter claimt, is niet geheel duidelijk. Wel dat de apps het netwerk niet meer op mogen en dat gebruikers zijn aangewezen op de officiƫle Twitter-apps in de diverse softwarewinkels voor de verschillende mobiele besturingssystemen. Behalve Twidroyd en Ubertwitter is ook de client Ubercurrent afgesloten.

Ubermedia is zich rotgeschrokken van de drastische stap van Twitter en meldt snel met nieuwe apps te komen die wel aan de voorwaarden van Twitter voldoen. “We hebben onmiddellijk contact opgenomen met Twitter en de veranderingen die zij van ons wensen, zijn erg gering. We hebben de gevraagde wijzigingen aangebracht en de nieuwe apps komen naar de respectievelijke softwarewinkels. Twitter heeft ons verzekerd dat zij onze apps reactiveren zodra de wijzigingen zijn aangebracht.”

Een van de wijzigingen die Twitter eiste, was een naamswijziging van Ubertwitter. Al drie weken geleden had Ubermedia een soort prijsvraag onder gebruikers uitgeschreven voor een nieuwe naam, en er lag dus al een nieuwe klaar: UberSocial. Wie gebruik wil blijven maken van Ubertwitter, moet dus vanaf nu in de app stores op zoek naar UberSocial.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Koos -

  Ik merkte het vrijdag-avond, op mijn blackberry. Ɯbertwitter deed het niet meer! Ik vind het erg jammer want Ɯbertwitter was erg fijn. We moeten het nu doen met Twitter for Blackberry, en dat vind ik een erg onhandig progamma!
  Ik hoop dat Twitter met een goed alternatief komt!
  Groet,
  Koos van der Laan

  1. Liza Claassen -

   Hallo Koos,
   Ik vind dat je gelijk hebt! Ik merkte het ook vrijdag, en moet nu ook met twitter for Blackberry werken. Dit is inderdaad niet zo handig als Ubertwitter. Ik hoop dat er snel iets nieuws komt!
   Ik vind het wel raar want als ik nu op Ubertwitter kijk staat er Forbidden!
   Heel apart.
   Groetjes,
   Liza

Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters