Zeven dingen die je nog niet wist over Twitter

Twitter is voor veel mensen zo’n groot deel van het dagelijks leven, dat je je bijna niet kunt voorstellen dat er een tijd was dat het niet bestond. Toch bestaat die tijd en is er zelfs een tijd dat Twitter niet eens zo heette. Hoe goed ken je eigenlijk het social media netwerk dat je dagelijks gebruikt? Dit zijn zeven dingen over Twitter die je vast nog niet wist.

Zonder medeklinkers

Het is niet ongebruikelijk dat een bedrijf verschillende namen probeert, voordat gekozen wordt voor wat het beste werkt. Zo was Facebook in het begin eigenlijk The Facebook en ook Twitter heette net iets anders. Vroeger was het namelijk Twttr. De bedoeling was uiteraard dat dit alsnog als Twitter werd uitgesproken, maar lekker gaat het niet. Gelukkig duurde het niet lang voordat ze doorhadden dat klinkers toch wel handig zijn in een woord.

Twitter Logo

Twitter vogel vernoemd naar basketballer

Nadat Twttr er medeklinkers bij kreeg werd later ook nog een vogeltje toegevoegd aan het logo, wat een logische toevoeging was aangezien twitter het getjilp van een vogel betekent.  Tegenwoordig wordt alleen het vogeltje gebruikt als logo en herkent iedereen het blauwe beestje meteen. Wist je ook dat het beestje een naam heeft? Het Twitter vogeltje heet Larry en is vernoemd naar de basketballer Larry Bird, welke voor de Boston Celtics speelde.

Twitter

Niet als eerste met de #hashtag

De meeste mensen kennen het concept van de hashtag via Twitter, maar het social media netwerk is niet de eerste die ermee kwam. Hashtags werden namelijk al back in the day in 1988 gebruikt door gebruikers van Internet Relay Chat clients (IRC). Het teken werd echter niet helemaal gebruikt zoals het er nu aan toe gaat, maar werden ingezet om content of discussies te categoriseren.

Hashtag

Mic drop

Hoewel het soort van de bedoeling is dat je na een hashtag ook nog een woord invult, kun je ook lege hashtags gebruiken. Deze heten hangtags en zouden een soort “mic drop” versie van Twitter zijn. Bij een mic drop laat je, zoals de naam als aangeeft, met opzet een microfoon op de grond vallen of doe je het gebaar van het laten vallen van een microfoon na. Dit is een teken van triomf en kun je dus ook met hangtags bereiken.

Jaren voor de eerste miljard tweets

Het duurde 3 jaar 2 maanden en 1 dag voordat de eerste miljard tweets een feit waren. Dat klinkt ontzettend lang voor een miljard tweets en dat is het tegenwoordig ook. Het zal nu misschien twee dagen duren voordat hetzelfde aantal tweets is verstuurd. Maar Twitter is nu dan ook een stuk populairder dan in de eerste paar jaren.

tweet

Speeltuin inspiratie

Twitter is bedacht in een speeltuin. De bedenkers zaten bovenaan een glijbaan in San Francisco, toen ze brainstormden over een idee dat zo simpel was, dat je er niet op zou komen. Dit uitje naar de speeltuin bleek erg winstgevend te zijn geweest en het zou ons niks verbazen als ze later weer eens terug zijn gegaan naar de glijbaan  voor meer briljante ideeën.

glijbaan

Verkeerde aandelen

Op de beurs is het symbool voor Twitter TWTR. Helaas voor sommige investeerders blijkt dit erg veel te lijken op TWTRQ. Dat laatste is echter het beurs-symbool voor Tweeter Home Entertainment en doordat de symbolen op elkaar lijken hebben redelijk wat mensen per ongeluk geïnvesteerd in het verkeerde bedrijf. Als gevolg hiervan schoot de waarde van TWTRQ aandelen in oktober 2013 maar liefst 2.200 procent omhoog. Gelukkig voor de blinde investeerders werd alles weer rechtgezet en TWTRQ werd veranderd naar THEGQ.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters