Uber behaalt miljard klanten

Taxi-app Uber heeft op kerstavond zijn miljardste klant geholpen. Dit maakt het bedrijf bekend via zijn site. Het echtpaar wat de rit maakte krijgt een jaar lang gratis reizen en een reis naar een stad waar Uber actief is.

Het echtpaar Marvin en Ara stapten op kerstavond nietsvermoedend in een Uber-taxi om van de ene naar de andere kant van Londen gereden te worden. Vandaag maakte de dienst bekend dat zij de miljardste rit waren. Het echtpaar mag in 2016 gratis reizen via Uber-taxi’s en ze krijgen een reis aangeboden naar een van de steden waar Uber actief is.

Uber-study-aims-for-reduced-fossil-fuels.jpg
Uber

Het bedrijf wat bekend staat om zijn goedkope Taxi-diensten is in 2010 opgestart. Het idee is dat mensen die iets bij willen verdienen, zich op kunnen geven als Uber-chauffeur. Via de app kunnen chauffeurs reageren op klanten. De kosten van een Uber-chauffeur zijn vaak aanzienlijk lager dan een normale taxi.

De app maakte een hoop los bij taxichauffeurs over de hele wereld omdat zij hun klanten zagen verdwijnen. Er zijn rechtszaken geweest tegen Uber, maar het bedrijf is blijven bestaan en heeft ondertussen al een miljard ritten verzorgd. Ook in Nederland is Uber actief.

Het bedrijf heeft vandaag de dag een waarde van 65 miljoen dollar en per maand worden er wereldwijd gemiddeld 15 miljoen ritten gemaaktDe dienst ligt in meerdere landen onder verscherpt toezicht en is in sommige landen zelfs verboden. Dit komt omdat Uber zich niet houdt aan wetten in veel landen, waaronder Duitsland. Uber ligt in heel Europa niet zo lekker bij overheden waardoor er stemmen op gaan om de dienst te verbieden. Andere willen juist de Europese wet aanpassen om Uber overal toe te staan en te laten concurreren met taxi-bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via