Uber lanceert zelfrijdende auto’s in Amerika

Uber heeft zelfrijdende auto’s in Amerika geïntroduceerd. Gisteren kondigde het de zelfrijdende taxi’s aan en deed het bedrijf meteen de eerste tests.

Zelfrijdende auto’s veel in het nieuws

Uber zelfrijdende auto'sHet onderwerp van zelfrijdende auto’s is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Slechts twee dagen geleden kondigde Google nog aan dat het stopt met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. In plaats daarvan lijkt de zoekgigant te willen werken aan een ride-sharing dienst. Deze zou gebruik kunnen gaan maken van een zelfrijdende versie van de Pacifica Minivan. Deze auto wordt gemaakt door Fiat Chrysler, dat in mei aankondigde een samenwerking met Google te hebben.

Apple lijkt daarentegen de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s nog niet opgegeven te hebben. Het Amerikaanse bedrijf liet onlangs in een brief nog doorschemeren volop bezig te zijn met het ‘vervoer van de toekomst’. Ook zou Apple interesse hebben in het autobedrijf McLaren, dat veel kennis bezit over het gebruik van nieuwe technologieën in auto’s.

Uber zelfrijdende auto’s

Het lijkt er nu echter op dat Uber een voorsprong heeft genomen ten opzichte van zijn concurrenten. Nu heeft Uber zelfrijdende auto’s namelijk gelanceerd in San Francisco, California in Amerika. Gebruikers kunnen aan een zelfrijdende auto gekoppeld worden, maar zij kunnen ook aangeven dat zij liever een ‘normale’ taxi willen.

Ophef

Er is al ophef ontstaan over de nieuwe technologie van Uber. Het Department of Motor Vehicles, een overheidsorganisatie in Amerika die zich bezighoudt met de administratie van rijbevoegdheid, heeft het bedrijf al teruggeroepen. “Elke actie die Uber neemt om de operatie van zelfrijdende auto’s op openbare straten in California te laten rijden moet stoppen”, aldus het DMV.

Ook naar Nederland?

Uber lijkt zich niets van de waarschuwing aan te trekken, want de zelfrijdende auto’s zijn nog steeds op de straten van San Francisco te vinden. Of en wanneer Uber zelfrijdende auto’s ook naar Nederland brengt, is nog niet bekend.

Via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters