Uber lanceert zelfrijdende auto’s in Amerika

Uber heeft zelfrijdende auto’s in Amerika geïntroduceerd. Gisteren kondigde het de zelfrijdende taxi’s aan en deed het bedrijf meteen de eerste tests.

Zelfrijdende auto’s veel in het nieuws

Uber zelfrijdende auto'sHet onderwerp van zelfrijdende auto’s is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Slechts twee dagen geleden kondigde Google nog aan dat het stopt met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. In plaats daarvan lijkt de zoekgigant te willen werken aan een ride-sharing dienst. Deze zou gebruik kunnen gaan maken van een zelfrijdende versie van de Pacifica Minivan. Deze auto wordt gemaakt door Fiat Chrysler, dat in mei aankondigde een samenwerking met Google te hebben.

Apple lijkt daarentegen de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s nog niet opgegeven te hebben. Het Amerikaanse bedrijf liet onlangs in een brief nog doorschemeren volop bezig te zijn met het ‘vervoer van de toekomst’. Ook zou Apple interesse hebben in het autobedrijf McLaren, dat veel kennis bezit over het gebruik van nieuwe technologieën in auto’s.

Uber zelfrijdende auto’s

Het lijkt er nu echter op dat Uber een voorsprong heeft genomen ten opzichte van zijn concurrenten. Nu heeft Uber zelfrijdende auto’s namelijk gelanceerd in San Francisco, California in Amerika. Gebruikers kunnen aan een zelfrijdende auto gekoppeld worden, maar zij kunnen ook aangeven dat zij liever een ‘normale’ taxi willen.

Ophef

Er is al ophef ontstaan over de nieuwe technologie van Uber. Het Department of Motor Vehicles, een overheidsorganisatie in Amerika die zich bezighoudt met de administratie van rijbevoegdheid, heeft het bedrijf al teruggeroepen. “Elke actie die Uber neemt om de operatie van zelfrijdende auto’s op openbare straten in California te laten rijden moet stoppen”, aldus het DMV.

Ook naar Nederland?

Uber lijkt zich niets van de waarschuwing aan te trekken, want de zelfrijdende auto’s zijn nog steeds op de straten van San Francisco te vinden. Of en wanneer Uber zelfrijdende auto’s ook naar Nederland brengt, is nog niet bekend.

Via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters