Ubisoft brengt Rayman Classic naar Android

Classic-Rayman-and-the-Trumpets

De originele Rayman uit 1995 voor de Playstation wordt door velen nog steeds als de beste side-scrolling platformer ooit beschouwd. Vorige maand liet Ubisoft een nieuwe generatie kennis maken met deze klassieker dankzij een iOS port. Vanaf vandaag kunnen ook Android gebruikers de magie van dit pareltje ervaren.

Een echte klassieker

Rayman werd ontwikkeld door Ludimédia, de studio die later omgedoopt werd tot Ubisoft Montpellier en het spel kwam uit op de eerste Playstation. De platformer werd al snel een groot succes en meerdere platformen volgden al snel. De soepele gameplay en kleurrijke levels waren voor die tijd revolutionair en de afwisseling van thema’s deed de relatief simpele games van andere platformen opeens ouderwets ogen. Nu kun je ook onderweg van de strakke platformer genieten, want Rayman Classic is nu op zowel iOS als Android beschikbaar.

Een aandoenlijk verhaal

Rayman Classic volgt het verhaal van Rayman, een personage zonder armen of benen. Het verhaal van de game is aandoenlijk verteld en steekt opvallend goed in elkaar, zeker voor een game die in eerste instantie een eenvoudige platformer lijkt. Bij een platformer is de gameplay uiteraard het belangrijkst, maar toch blijft het knap hoe Ludimédia met zulke simpele graphics en spaarzame dialogen zo’n meeslepend verhaal kan vertellen.

Rayman-Classic-Review-2

Rayman Classic anno 2016

Ubisoft heeft het origineel vrijwel compleet intact gehouden, wat gezien de indrukwekkende graphics voor die tijd absoluut een voordeel is. Voor een mobiele platformer zijn goede controls zeer belangrijk, want een touch screen dat wel of niet goed reageert kan het verschil maken tussen leven en dood. Gelukkig heeft Ubisoft op dat vlak goed gepresteerd, met een toegankelijk en effectief knoppen-schema en de mogelijkheid om een fysieke controller te gebruiken. Het complete originele spel is speelbaar, en voor de echte fans zijn er zelfs een aantal nieuwe uitdagingen. Rayman Classic is nu voor €4,99 te downloaden in de Play Store en App Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters