Ubisoft brengt Rayman Classic naar Android

Classic-Rayman-and-the-Trumpets

De originele Rayman uit 1995 voor de Playstation wordt door velen nog steeds als de beste side-scrolling platformer ooit beschouwd. Vorige maand liet Ubisoft een nieuwe generatie kennis maken met deze klassieker dankzij een iOS port. Vanaf vandaag kunnen ook Android gebruikers de magie van dit pareltje ervaren.

Een echte klassieker

Rayman werd ontwikkeld door Ludimédia, de studio die later omgedoopt werd tot Ubisoft Montpellier en het spel kwam uit op de eerste Playstation. De platformer werd al snel een groot succes en meerdere platformen volgden al snel. De soepele gameplay en kleurrijke levels waren voor die tijd revolutionair en de afwisseling van thema’s deed de relatief simpele games van andere platformen opeens ouderwets ogen. Nu kun je ook onderweg van de strakke platformer genieten, want Rayman Classic is nu op zowel iOS als Android beschikbaar.

Een aandoenlijk verhaal

Rayman Classic volgt het verhaal van Rayman, een personage zonder armen of benen. Het verhaal van de game is aandoenlijk verteld en steekt opvallend goed in elkaar, zeker voor een game die in eerste instantie een eenvoudige platformer lijkt. Bij een platformer is de gameplay uiteraard het belangrijkst, maar toch blijft het knap hoe Ludimédia met zulke simpele graphics en spaarzame dialogen zo’n meeslepend verhaal kan vertellen.

Rayman-Classic-Review-2

Rayman Classic anno 2016

Ubisoft heeft het origineel vrijwel compleet intact gehouden, wat gezien de indrukwekkende graphics voor die tijd absoluut een voordeel is. Voor een mobiele platformer zijn goede controls zeer belangrijk, want een touch screen dat wel of niet goed reageert kan het verschil maken tussen leven en dood. Gelukkig heeft Ubisoft op dat vlak goed gepresteerd, met een toegankelijk en effectief knoppen-schema en de mogelijkheid om een fysieke controller te gebruiken. Het complete originele spel is speelbaar, en voor de echte fans zijn er zelfs een aantal nieuwe uitdagingen. Rayman Classic is nu voor €4,99 te downloaden in de Play Store en App Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters