Ubisoft brengt Rayman Classic naar Android

Classic-Rayman-and-the-Trumpets

De originele Rayman uit 1995 voor de Playstation wordt door velen nog steeds als de beste side-scrolling platformer ooit beschouwd. Vorige maand liet Ubisoft een nieuwe generatie kennis maken met deze klassieker dankzij een iOS port. Vanaf vandaag kunnen ook Android gebruikers de magie van dit pareltje ervaren.

Een echte klassieker

Rayman werd ontwikkeld door Ludimédia, de studio die later omgedoopt werd tot Ubisoft Montpellier en het spel kwam uit op de eerste Playstation. De platformer werd al snel een groot succes en meerdere platformen volgden al snel. De soepele gameplay en kleurrijke levels waren voor die tijd revolutionair en de afwisseling van thema’s deed de relatief simpele games van andere platformen opeens ouderwets ogen. Nu kun je ook onderweg van de strakke platformer genieten, want Rayman Classic is nu op zowel iOS als Android beschikbaar.

Een aandoenlijk verhaal

Rayman Classic volgt het verhaal van Rayman, een personage zonder armen of benen. Het verhaal van de game is aandoenlijk verteld en steekt opvallend goed in elkaar, zeker voor een game die in eerste instantie een eenvoudige platformer lijkt. Bij een platformer is de gameplay uiteraard het belangrijkst, maar toch blijft het knap hoe Ludimédia met zulke simpele graphics en spaarzame dialogen zo’n meeslepend verhaal kan vertellen.

Rayman-Classic-Review-2

Rayman Classic anno 2016

Ubisoft heeft het origineel vrijwel compleet intact gehouden, wat gezien de indrukwekkende graphics voor die tijd absoluut een voordeel is. Voor een mobiele platformer zijn goede controls zeer belangrijk, want een touch screen dat wel of niet goed reageert kan het verschil maken tussen leven en dood. Gelukkig heeft Ubisoft op dat vlak goed gepresteerd, met een toegankelijk en effectief knoppen-schema en de mogelijkheid om een fysieke controller te gebruiken. Het complete originele spel is speelbaar, en voor de echte fans zijn er zelfs een aantal nieuwe uitdagingen. Rayman Classic is nu voor €4,99 te downloaden in de Play Store en App Store.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters