Nieuw uiterlijk Google Play Store wordt uitgerold

Een tijdje geleden waren er al gelekte beelden van het nieuwe uiterlijk van de Google Play Store. Nu lijkt het er op dat Google deze verandering momenteel aan het uitrollen is.

Google Play Store

Eens in de zoveel tijd krijgen veel applicaties een nieuw uiterlijk. Het uiterlijk van de Google Play Store stond al een tijdje vast. Toch vonden een aantal gebruikers het kopje van de geïnstalleerde applicaties niet altijd even overzichtelijk. Google heeft dus besloten hier iets aan te doen. Dit doen ze met meer tabbladen en een mogelijkheid om applicaties te sorteren. Dit kun je doen door op de drie streepjes te tikken. Je hebt hier mogelijkheid om te kiezen tussen alfabetische volgorde, maar ook tussen laatst geüpdatete apps, laatst gebruikte apps of de grootte.

Google Play Store update

Waar vooral de verandering in zit, is de tabbladen van de sectie Mijn apps en games. Eerder al werd het tabblad ‘Bèta’ toegevoegd, maar nu zijn er meer veranderingen in de tabbladen. Vanaf nu zien we tabbladen genaamd Updates, Geïnstalleerd, Bibliotheek, en Bèta. Ook het uiterlijk van de sectie is aangepast. De icoontjes zijn wat kleiner gemaakt en er zit geen ruimte meer tussen de applicaties. Dit was voorheen nog wel het geval.

Beschikbaarheid

Op moment van schrijven wordt de visuele update uitgerold naar alle gebruikers. Het kan zijn dat jij de update nog niet hebt ontvangen. Vaak kun je de update downloaden via een website als APKMirror, maar dat is nu niet het geval. De update wordt uitgerold via de server van Google. Wel kun je het proces forceren. Dit doe je door de cache van de Google Play Store te wissen via de instellingen.

Bron: Android Authority

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters