Nieuw uiterlijk Google Play Store wordt uitgerold

Een tijdje geleden waren er al gelekte beelden van het nieuwe uiterlijk van de Google Play Store. Nu lijkt het er op dat Google deze verandering momenteel aan het uitrollen is.

Google Play Store

Eens in de zoveel tijd krijgen veel applicaties een nieuw uiterlijk. Het uiterlijk van de Google Play Store stond al een tijdje vast. Toch vonden een aantal gebruikers het kopje van de geïnstalleerde applicaties niet altijd even overzichtelijk. Google heeft dus besloten hier iets aan te doen. Dit doen ze met meer tabbladen en een mogelijkheid om applicaties te sorteren. Dit kun je doen door op de drie streepjes te tikken. Je hebt hier mogelijkheid om te kiezen tussen alfabetische volgorde, maar ook tussen laatst geüpdatete apps, laatst gebruikte apps of de grootte.

Google Play Store update

Waar vooral de verandering in zit, is de tabbladen van de sectie Mijn apps en games. Eerder al werd het tabblad ‘Bèta’ toegevoegd, maar nu zijn er meer veranderingen in de tabbladen. Vanaf nu zien we tabbladen genaamd Updates, Geïnstalleerd, Bibliotheek, en Bèta. Ook het uiterlijk van de sectie is aangepast. De icoontjes zijn wat kleiner gemaakt en er zit geen ruimte meer tussen de applicaties. Dit was voorheen nog wel het geval.

Beschikbaarheid

Op moment van schrijven wordt de visuele update uitgerold naar alle gebruikers. Het kan zijn dat jij de update nog niet hebt ontvangen. Vaak kun je de update downloaden via een website als APKMirror, maar dat is nu niet het geval. De update wordt uitgerold via de server van Google. Wel kun je het proces forceren. Dit doe je door de cache van de Google Play Store te wissen via de instellingen.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters