Uitgebreide informatie over Google Nexus Prime gelekt

Een anonieme bron meldt op internet uitgebreide specificaties van de Google Nexus Prime, de derde Nexus-telefoon van de zoekgigant. De anonymus geeft ook een uitgebreid kijkje in de nieuwe software, Ice Cream Sandwich, waar flink wat in is gewijzigd.

Nexus logo

De specificaties en de informatie over Ice Cream Sandwich zijn online gezet door een gebruiker van internetforum 4Chan. De anonymus meldt het toestel zelf in handen te hebben gehad. Over de specificaties hebben we het later, die zijn al eerder in grote lijnen ontdekt door GSM Arena. De gegevens over het nieuwe Ice Cream Sandwich zijn eigenlijk interessanter.

Om te beginnen droeg de versie van Android het nummer 2.4.1, wat vreemd is, want Ice Ceram Sandwich wordt de opvolger van zowel Android 2.3.x Gingerbread als van Android 3.x Honeycomb, de tabletversie. Wellicht wordt het versienummer nog aangepast naar 4.0 of zoiets en is behoort dit versienummer bij een prototype. Het is onwaarschijnlijk dat Honeycombgebruikers een stap ‘ terug’ moeten doen qua versienummer.

De user interface van het OS is nogal ‘glazig’, net als die van Honeycomb. Het lijkt verder nogal op Gingerbread maar dan meer afgewerkt.

Net als in Honeycomb is het menu met applicaties verdeeld in categorieën. Apps en widgets kun je daar zelf in stoppen en het zou ook mogelijk zijn om zelf catagorieen te maken. Standaard bevat Ice Cream Sandwich al gangbare mappen als Games, News, Sports enzovoorts. Zo wordt het applicatiemenu een stuk overzichtelijker.

Aardig is de nieuwe optie om widgets te previewen vanuit het appliatiemenu.

Voorts is er een nieuwe Gmail-app. Houd je het toestel ‘liggend’ vast, dan wordt het scherm gesplitst: links verschijnt de inbox en rechts een preview van de mails. Dat ziet er ongeveer net zo uit als de Gmail-app in Honeycomb. Voor de Nexus Prime met zijn 4.65-inch scherm is dat best handig, maar het valt nog te bezien of het voor toestellen met kleinere schermen wel geschikt is.

Voorts meldt de anonymus een nieuwe agenda-app en een nieuwe widget daarvoor. De internetbrowser heeft een update gekregen; de tabs zijn nu aan de onderkant van het scherm te vinden, net als in Opera Mobile of Opera Mini. Het werkt allemaal wat sneller dan we gewend zijn van de standaard Androidbrowser.

Dan de hardware. De Nexus Prime krijgt, zoals reeds eerder gelekt, een metalen behuizing en een gebogen scherm, net als de Nexus S. Het toestel wordt gebouwd door Samsung en krijgt een dualcore processor die volgens de anonymus zijn werk erg snel doet. Het lijkt verder nogal op de Galaxy S II en het is ongeveer even groot, ondanks het grotere 4.65-inch scherm. De dikte is maar 8,8 millimeter en er zit een krachtige 2000 mAh-batterij in.

Het toestel zou ergens in oktober door Google worden gepresenteerd.

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters