Uitgebreide preview Motorola Dext niet erg positief

BGR heeft van Motorola de kans gekregen om de Dext uitgebreid te previewen. Hoewel de telefoon door velen getipt wordt als topper, is de preview niet bepaald positief.

Motorola Cliq

De Dext wordt door velen gezien als de comeback van Motorola. De smartphonemaker heeft al lange tijd niet meer van zich laten horen. Daar moet een reeks Android-telefoons verandering in brengen. De Dext is de eerste in de reeks. Boy Genius Report kreeg de mogelijkheid om de Dext eens van dichterbij te bekijken. In de preview kijken ze naar de gebruikte hardware, de schermkwaliteit, MotoBlur, belkwaliteit, toetsenbord, interface en de batterij. Concluderend stellen zij dat de Dext niet is wat hij had moeten zijn. Volgens BGR had de telefoon meer moeten bieden als de hele industrie de ogen op je gevestigd heeft. Het meest ontevreden zijn ze over de snelheid van het toestel. Verder claimt BGR dat de Dext de slechtste batterijduur biedt die zij ooit gezien hebben. Wel is het mogelijk dat de snelheid en de batterijduur nog verbeteren. Motorola meldt dat het niet om de final-versie van de software gaat. Dat geldt echter niet voor het keyboard. In de preview wordt gesteld dat het ingebouwde qwerty-toetsenbord te weinig feedback geeft. MotoBlur kan volgens de previewers ook nog wel wat verbeteringen gebruiken. Wie meer dan 20 vrienden heeft op zijn sociale netwerken zal al snel in de knoop komen met de stortvloed aan updates die dat veroorzaakt. BGR claimt dat Motorola nog niet de optimale manier gevonden heeft om alle sociale applicaties met elkaar te integreren.

De preview is niet alleen negatief. Zo is BGR tevreden over de belfunctionaliteit, de beeldkwaliteit en de degelijke en strakke hardware van het toestel. Dit is echter wel wat mager voor een smartphone. Als conclusie wordt er dan ook gemeld dat de Dext weinig potten zal breken op de telefoonmarkt. Al bestaat er natuurlijk de kans dat Motorola zich de problemen aantrekt, en in de final-versie van de software met flinke verbeteringen komt.

Bron: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters