Uitgebreide preview Motorola Dext niet erg positief

BGR heeft van Motorola de kans gekregen om de Dext uitgebreid te previewen. Hoewel de telefoon door velen getipt wordt als topper, is de preview niet bepaald positief.

Motorola Cliq

De Dext wordt door velen gezien als de comeback van Motorola. De smartphonemaker heeft al lange tijd niet meer van zich laten horen. Daar moet een reeks Android-telefoons verandering in brengen. De Dext is de eerste in de reeks. Boy Genius Report kreeg de mogelijkheid om de Dext eens van dichterbij te bekijken. In de preview kijken ze naar de gebruikte hardware, de schermkwaliteit, MotoBlur, belkwaliteit, toetsenbord, interface en de batterij. Concluderend stellen zij dat de Dext niet is wat hij had moeten zijn. Volgens BGR had de telefoon meer moeten bieden als de hele industrie de ogen op je gevestigd heeft. Het meest ontevreden zijn ze over de snelheid van het toestel. Verder claimt BGR dat de Dext de slechtste batterijduur biedt die zij ooit gezien hebben. Wel is het mogelijk dat de snelheid en de batterijduur nog verbeteren. Motorola meldt dat het niet om de final-versie van de software gaat. Dat geldt echter niet voor het keyboard. In de preview wordt gesteld dat het ingebouwde qwerty-toetsenbord te weinig feedback geeft. MotoBlur kan volgens de previewers ook nog wel wat verbeteringen gebruiken. Wie meer dan 20 vrienden heeft op zijn sociale netwerken zal al snel in de knoop komen met de stortvloed aan updates die dat veroorzaakt. BGR claimt dat Motorola nog niet de optimale manier gevonden heeft om alle sociale applicaties met elkaar te integreren.

De preview is niet alleen negatief. Zo is BGR tevreden over de belfunctionaliteit, de beeldkwaliteit en de degelijke en strakke hardware van het toestel. Dit is echter wel wat mager voor een smartphone. Als conclusie wordt er dan ook gemeld dat de Dext weinig potten zal breken op de telefoonmarkt. Al bestaat er natuurlijk de kans dat Motorola zich de problemen aantrekt, en in de final-versie van de software met flinke verbeteringen komt.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters