“Uitgelekte Nokia toestellen niet echt”

Onlangs lekte twee touchscreen toestellen van Nokia uit in een presentatie. Nokia heeft als reactie op deze geruchten gezegd dat de toestellen niet echt zijn.

Eerder deze week meldden wij over twee nieuwe Nokia toestellen, die uitgelekt waren via een presentatie. Bij de eerste,
het was nog niet bekend dat de foto uit een interne Nokia presentatie kwam, twijfelden we al aan de echtheid. Toen het tweede toestel ons ter oren kwam, was reeds bekend dat het om dia’s uit een interne Nokia presentatie ging, hadden we al een vermoeden dat het goed zou kunnen dat het om een concept van Nokia ging. Nu heeft Nokia dit bevestigd in een reactie aan Engadget.

“The story you sent over was from a non-public presentation that discussed some UI enhancements – NOT a new product. The form factor shown was a generic form factor and not meant to showcase a new device / product.”

We hebben dus niet te maken met twee nieuwe uitgelekte Nokia toestellen, maar met een tweetal dia’s bedoeld om een aantal interface verbeteringen duidelijk te maken aan het personeel van Nokia. Deze interface heeft Nokia in een willekeurig omhulsel gestopt om het wat mooier te laten overkomen. Hoewel we dus de toestellen in de foto’s niet gaan zien, is er een goede kans dat de interface die te zien is op de toestellen wel, met een aantal aanpassingen, in toekomstige Nokia toestellen te zien is. Als belangrijkste verbeter punten zijn er een aantal slimme widgets toegevoegd en zijn er meerdere stand-by schermen in de interface verwerkt. Niets revolutionairs dus, al deze elementen vinden we al terug in bijvoorbeeld de Sony Ericsson XPERIA X1 of de Samsung i900 Omnia.

Nokia touchscreen

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters