Uitrol Android 4.3-update voor HTC One en Galaxy S4 van start in Nederland

De uitrol van de Android 4.3-update is vanochtend van start gegaan voor Nederlandse gebruikers van de HTC One en de Samsung Galaxy S4. Naast de nieuwe versie van Android krijgen HTC-gebruikers ook de nieuwe versie van HTC’s eigen Sense interface, die wordt geüpdatet naar versie 5.5.

Uitrol Android 4.3-update voor HTC One en Galaxy S4 van start in Nederland samsungupdate

Diverse gebruikers melden dat zij update naar de voorlaatste versie van Android op hun HTC One- en Galaxy S4-telefoons kunnen installeren. De update voor de HTC One is iets meer dan 600MB groot en voorziet de telefoon gelijk van de nieuwe versie van HTC’s Sense-software. In de nieuwe versie is het onder andere mogelijk om de Blinkfeed uit te schakelen en updates van diensten als Instagram en Google+ in de Blinkfeed op te nemen.

Ook de Galaxy S4 van fabrikant Samsung heeft inmiddels de mogelijkheid om Android 4.3 Jelly Bean te installeren. Deze voegt onder andere beveiligings-applicatie Samsung Knox en portomonnee-dienst Samsung Wallet toe. Ook krijgt de S4 ondersteuning voor de Galaxy Gear-smartwatch met deze update. De update voor Galaxy S4-telefoons is bijna 700MB groot.

Naast de aanpassingen van de fabrikanten verandert er niet bijzonder veel met Android 4.3 Jelly Bean. De update vindt vooral onder de motorkap plaats waar het onder andere ondersteuningen voor nieuwe Blueooth protocollen (waaronder Bluetooth Low-Energy) en ondersteuning voor de OpenGL ES 3.0 standaard voor ‘high performance graphics’ toevoegt.

De update is vooralsnog alleen beschikbaar voor ‘kale’ versies van de telefoons, de versies van de telefoon met ‘branding’ van providers moeten wachten tot de providers hun updates zelf aanbieden. De optie om de update te installeren zit in het instellingenmenu van de toestellen, onder het kopje ‘Software Update’ in het ‘Toestel Info’-menu.

Update op 04/11/2013 om 12:45

De Android 4.3-update is inmiddels ook beschikbaar voor de Samsung Galaxy SIII. De update, die eerder al uitgelekt was, is 923MB groot en brengt onder andere Galaxy Gear-ondersteuning en betere performance naar de SIII.

(via SamMobile)

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Joop Bonke -

  Update op galaxy s4 heeft bij mij tot gevolg gehad dat mijn wifi verbinding op 5ghz er regelmatig uitligt. Had ik voorheen helemaal geen last van. Na de update werd ook kies geupgrade naar versie 3 en tot mij grote verbazing kan ik nu niet meer mijn contactpersonen en agenda synhroniseren met outlook,de hele optie is verdwenen. Dit was volgens mij helemaal niet aangekondigd maar behoorde wel bij de specs van de S4 toen ik hem kocht.

 2. Karel Tenkink -

  Ik heb een branded HTC one, en heb eerst een kleine update moeten downloaden om automatische updates te kunnen downloaden en daarna de update 4.3 handmatig moeten downloaden.

 3. bisschop pascal -

  Ik dacht dat de camera verbeteringen zou ondergaan met de update.
  Mijn eerste indruk is net omgekeerd. Een enorme paarse schijn overheerst het scherm, vooral bij zwarte vlakken

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters