Uitrol Android 4.3-update voor HTC One en Galaxy S4 van start in Nederland

De uitrol van de Android 4.3-update is vanochtend van start gegaan voor Nederlandse gebruikers van de HTC One en de Samsung Galaxy S4. Naast de nieuwe versie van Android krijgen HTC-gebruikers ook de nieuwe versie van HTC’s eigen Sense interface, die wordt ge├╝pdatet naar versie 5.5.

Uitrol Android 4.3-update voor HTC One en Galaxy S4 van start in Nederland samsungupdate

Diverse gebruikers melden dat zij update naar de voorlaatste versie van Android op hun HTC One- en Galaxy S4-telefoons kunnen installeren. De update voor de HTC One is iets meer dan 600MB groot en voorziet de telefoon gelijk van de nieuwe versie van HTC’s Sense-software. In de nieuwe versie is het onder andere mogelijk om de Blinkfeed uit te schakelen en updates van diensten als Instagram en Google+ in de Blinkfeed op te nemen.

Ook de Galaxy S4 van fabrikant Samsung heeft inmiddels de mogelijkheid om Android 4.3 Jelly Bean te installeren. Deze voegt onder andere beveiligings-applicatie Samsung Knox en portomonnee-dienst Samsung Wallet toe. Ook krijgt de S4 ondersteuning voor de Galaxy Gear-smartwatch met deze update. De update voor Galaxy S4-telefoons is bijna 700MB groot.

Naast de aanpassingen van de fabrikanten verandert er niet bijzonder veel met Android 4.3 Jelly Bean. De update vindt vooral onder de motorkap plaats waar het onder andere ondersteuningen voor nieuwe Blueooth protocollen (waaronder Bluetooth Low-Energy) en ondersteuning voor de OpenGL ES 3.0 standaard voor ‘high performance graphics’ toevoegt.

De update is vooralsnog alleen beschikbaar voor ‘kale’ versies van de telefoons, de versies van de telefoon met ‘branding’ van providers moeten wachten tot de providers hun updates zelf aanbieden. De optie om de update te installeren zit in het instellingenmenu van de toestellen, onder het kopje ‘Software Update’ in het ‘Toestel Info’-menu.

Update op 04/11/2013 om 12:45

De Android 4.3-update is inmiddels ook beschikbaar voor de Samsung Galaxy SIII. De update, die eerder al uitgelekt was, is 923MB groot en brengt onder andere Galaxy Gear-ondersteuning en betere performance naar de SIII.

(via SamMobile)

Bron: Tweakers

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters